ABB Başkanı Yavaş'tan Tusaş saldırısı sonrası başsağlığı ve kınama mesajı

Ankara Tusaş Uçak Fabrikası'na yönelik düzenlenen terör saldırısı büyük şok etkisi yaratırken konu hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş

ABB Başkanı Yavaş'tan Tusaş saldırısı sonrası başsağlığı ve kınama mesajı

Ankara Kazan'da yer alan TUSAŞ uçak fabrikası yerleşkesine terör saldırısı girişimi yaşandı. Tesisin giriş kapısında ididalara göre ticari taksiyle gelen teröristlerin canlı bomba ile saldırı girişiminde bulunduğu, canlı bombanın kendisini patlattığı ve silahlı çatışma yaşandığı, can kayıplarının olduğu iddia edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya terör saldırısını doğrulayarak can kayıpları yaşandığını duyurdu.

SON DAKİKA: ANKARA TERÖR SALDIRISI! TUSAŞ TAİ UÇAK FABRİKASINA SALDIRI MI OLDU?

Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’ye (TUSAŞ) yönelik terör saldırısı düzenlendi. Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine terör saldırısı düzenlendi. Tesislerin önünden silah ve patlama sesleri duyuldu. Patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız" dedi.

ABB Başkanı Yavaş'tan Tusaş saldırısı sonrası başsağlığı ve kınama mesajı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ'TAN BAŞSAĞLI VE KINAMA MESAJI!

Saldırı sonrası açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş "Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz." diyerek yapılan saldırıyı kınayarak şehitlerimize rahmet diledi.

Yaralılar ve şehit sayısı konusunda henüz resmi açıklama gelmezken saldırı sonrasında rehinelerin olduğu iddiaları da haber merkezleri tarafından geçildi. Son dakika açıklamasında ise 3 kişi tarafından saldırı yapıldığı, rehine olmadığı, 2 kişinin öldürüldüğü bir terörist ile ise çatışmanın sürdüğü ifade edildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER