ABB Başkanı Yavaş Taha Akgül Karakucak Güreşleri organizasyonuna katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören'de düzenlenen ABB Başkanı Yavaş Taha Akgül Karakucak Güreşleri organizasyonuna katıldı

Başkan Yavaş Taha Akgül Karakucak Güreşleri organizasyonuna katıldı

Bugün Keçiören Belediyesi tarafından birincisi gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilmesi amaçlanan Taha Akgül Karakucak Güreşleri büyük ilgi gördü. Olimpiyat şampiyonu ve milli güreşçi Taha Akgül adına düzenlenen organizasyonda yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere 3 farklı kategoride yarışlar düzenlenecek. Geleneksel sporumuz güreşe olan ilgiyi arttırma amacını taşıyan organizasyon bugün başlarken organizasyona Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta katıldı.

ABB BAŞKANI YAVAŞ 1. TAHA AKGÜL KARAKUCAK GÜREŞLERİ ORGANİZASYONUNA KATILDI!

Güreş müsabakaları büyük ilgi görürken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta düzenlenen organizasyonda yer aldı. Başkan Yavaş sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımında "Bugün Keçiören Bağlum’da büyük bir coşkuyla düzenlenen Taha Akgül Karakucak Güreşleri, atasporumuz güreşi genç nesillere tanıtmak ve sevdirmek adına muhteşem bir etkinlik oldu.

ABB Başkanı Yavaş Taha Akgül Karakucak Güreşleri organizasyonuna katıldı

Olimpiyat şampiyonumuz Taha Akgül’ün onuruna gerçekleştirilen ve gelenek haline gelmesini ümit ettiğimiz bu anlamlı organizasyonda, güreşin önemini bir kez daha vurguladık. Gelecek nesillerin bu kıymetli sporu sahiplenmesi için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Keçiören Belediye Başkanımız Sn. Mesut Özarslan’a bu organizasyona ev sahipliği yaptığı için tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum." diyerek organizasyona ev sahipliği yapan Keçiören Belediyesi'ne teşekkürlerini sundu.

Organizasyon ata sporumuz olan güreşin desteklenmesi açısından büyük önem taşırken aynı zamanda Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen ilk güreş organizasyonu olması ile de tarihe geçti. Keçiören Belediyesi tarafından organizasyonun her sene düzenlenerek geleneksel hale getirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER