ABB Başkanı Yavaş duyurdu! Mamak Metrosu'nda ikinci aşamaya geçildi

Şehir içi ulaşımda Ankaralıların sıklıkla tercih ettiği metro ağlarının gelişmesi için projeler imzalanamaya devam ediyor. Başkent Ankara'da metro hatlarının artması için ABB'nin çalışmaları devam ederken Başkan Yavaş'tan açıklama geldi.

ABB Başkanı Yavaş duyurdu! Mamak Metrosu'nda ikinci aşamaya geçildi

Ulaşımın gelişmesi için şehir içi projelere imza atılmaya devam ediyor. Vatandaşlar hızlı ve trafik sıkıntısının olmadığı bir yolculuk için genellikle metro kullanmayı tercih ediyor. Başkent Ankara'da başarılı metro projeleri hayata geçirilmeye devam ederken beklenen Dikimevi-Natoyolu (Mamak) Metrosu'nun yapım aşaması ile ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'tan açıklama geldi.

Ankara'da henüz metro bulunmayan ilçeler için Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışmalar yürütüyor. Raylı sistem ağının genişletilmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren ABB, 12 yılın ardından Ankara’da bir metro projesinin startını vererek "Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı Yapım İşi" için kredi sözleşmesinin imzalanmasının ardından ihale sürecinin ardından ikinci aşamaya geçildiği duyuruldu.

ABB BAŞKANI YAVAŞ'TAN İKİNCİ AŞAMA DUYURUSU

22 Ağustos 2023 tarihinde başlayan süreçte ilk etapta ön yeterlilik ihalesi gerçekleştirildi. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile finansman desteği için sözleşme imzalayan ABB, “Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı” için ikinci aşama açıklaması geldi.

abb-baskani-yavas-duyurdu-mamak-metrosunda-ikinci-asamaya-gecildi-001.jpg Proje için 4 yılı geri ödemesiz 12 yıl vadeli toplam 250 milyon Euro’luk kredi sözleşmesinin imzalanmasının ardından Fen İşleri Daire Başkanlığı 22 Ağustos 2023 tarihinde ihale sürecinin ilk etabı olan ön yeterlilik ihalesini gerçekleştirildi.

ABB Başkanı Yavaş, sosyal medya hesabı Twitter (X) üzerinden yaptığı son dakika açıklamasında ''Dikimevi-Natoyolu (Mamak) Metrosu’nun ön yeterlilik ihalesinden sonra 2. aşamaya geçtik. EBRD’nin son değerlendirmeleri sonucunda ön yeterliliği sağlayan 9 firma ihaleye davet edildi. İhalenin ocak ayı sonunda sonuçlanmasını hedefliyoruz. Aynı zamanda diğer metro hatlarımızın proje çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyoruz. İhale sürecini; ''https://s.ankara.bel.tr/files/2023/11/14/cbd5cf088878104c9f4313106d5319d9.jpg'' adresinden takip edebilirsiniz.'' ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2023-11-14-152059.png

DİKİMEVİ-NATOYOLU METRO HATTINDA8 İSTASYON OLACAK

12 yılın ardından Başkentte yapımına başlanacak ilk metro hattı projesi olan Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Projesi; A1- AŞTİ-Dikimevi Ankaray Hattı’nın Ankara’nın doğusuna uzatılmasını kapsıyor.

abb-baskani-yavas-duyurdu-mamak-metrosunda-ikinci-asamaya-gecildi.jpg

7,4 kilometrelik hat; Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu isimleriyle 8 ayrı istasyondan oluşacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER