ABB Başkanı Yavaş duyurdu: Mamak Dikimevi Natoyolu Metro Projesi'nde sözleşme süreci yeniden başladı

Ankara'nın Mamak ilçesine metro geleceğine yönelik ilk müjde 2023 yılında verilmişti. Metro projesi için yapılan ihale sürecinde rakamların yüksek tutulması nedeniyle ihale iptal edilmişti. ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan yeni ihale duyurusu da bugün geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kentin metro ağının gelişmesi için sürdürdüğü metro projesi çalışmalarına devam ediyor. Ankara'nın Mamak ilçesinde Dikimevi - Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı Projesi için geçtiğimiz yıl müjdeyi veren ABB, ihale sürecine giren ancak yüksek rakamlar nedeniyle ihaleyi iptal etme kararı almıştı.

Mamaklılar ihale sürecinin iptal edilmesi ile beraber projenin ne zaman hayata geçeceğine dair sorulara yanıt aramaya devam ederken ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan açıklama geldi. ABB Başkanı Yavaş, Dikimevi - Natoyolu ihale sürecinin tekrar başlatıldığını ve aralıkta sözleşme imzalanmasının beklendiğini duyurdu.

ABB BAŞKANI YAVAŞ: MAMAK METROSU’NDA SÜREÇ YENİDEN BAŞLADI

ABB Başkanı Yavaş, sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada ''Yüksek rakamlar nedeniyle ihalesini iptal ettiğimiz Mamak Metrosu’nda (Dikimevi-Natoyolu Metro Hattı) süreç yeniden başladı. 17 Eylül’de değerlendirmeye alınacak olan ihalemizde, sözleşmenin aralık ayında imzalanmasını hedefliyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

ABB Başkanı Yavaş duyurdu: Mamak Dikimevi Natoyolu Metro Projesi'nde sözleşme süreci yeniden başladı

ABB tarafından yapılan açıklamada, projenin 15 Ocak'ta düzenlenen ihalesinin firmalardan gelen tekliflerin, yaklaşık maliyetin üzerinde olmasından dolayı iptal edildiği anımsatıldı. İhale çalışmalarının güncellenmesinin ardından 10 Haziran'da projenin uluslararası ihale platformundan genel ilanının yayımlandığı ifade edildi. Yapılan açıklamanın devamında 19 Temmuz'da ise yeterlilik şartları ile teknik dokümanların uluslararası ihale sistemi ECEPP platformuna yüklendiği bildirildi.

ABB Başkanı Yavaş duyurdu: Mamak Dikimevi Natoyolu Metro Projesi'nde sözleşme süreci yeniden başladı - Resim : 2

İhale çalışmalarının güncellenmesi kapsamında katılımın artması ve daha rekabetçi tekliflerin temin edilmesinin hedeflendiği aktarılırken ABB tarafından yapılan açıklamada, "Bu kapsamda, yaklaşık maliyetin güncellenmesi, katılım şartlarının yeniden belirlenmesi, katılımın tek ve çoklu şekilde iş ortaklığına imkan verilmesine yönelik revizyonlar gerçekleştirilirken, sözleşme para birimi de Türk lirası olarak değiştirildi." ifadelerine yer verildi.

ABB Başkanı Yavaş duyurdu: Mamak Dikimevi Natoyolu Metro Projesi'nde sözleşme süreci yeniden başladı - Resim : 3

Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) ile Dikimevi arasında çalışan ANKARAY hattına entegre edilecek Dikimevi-Natoyolu hattının uzunluğu 7,4 kilometre olarak tasarlanırken Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu olmak üzere 8 ayrı istasyondan oluşacak. Yeni ihalenin, iptal edilen ihaleden farklı olarak yeterlilik ve mali tekliflerin aynı anda sunulması doğrultusunda tek aşamalı olarak yapılacağı belirtilen açıklamada, isteklilerin ihale için 17 Eylül'e kadar teklif verebileceği bildirildi.