ABB Başkan adayınız kim? Şereflikoçhisar'da ilk kesintisiz anket

Yerel seçimler için sayılı günler kalırken başkent Ankara'da bir ilki Haber Ankara gerçekleştirdi. Şereflikoçhisar ilçesinde vatandaşa 'ABB Başkan adayınız kim?' diye soran Haber Ankara ekibinin sonuçları haberimizde...

31 Mart 2024 yerel seçimlerine tam 10 gün kaldı. Başkent Ankara'da da Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığı için 19'u siyasi, 5'i bağımsız aday olmak üzere tam 24 aday yarışacak.

Seçim gününe kısa bir süre kalırken adayların çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda başkentte, çeşitli etkinlikler ve halk buluşmaları gerçekleştirilirken, adaylar vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorunlarını ve isteklerini dinliyor, kendi vaatlerini sıralıyor.

Yerel seçimlere yönelik çalışmalarına devam eden Haber Ankara da bir ilke imza attı. Seçim anketleri ile sokağın nabzını tutan Haber Ankara ekibi, bu kez de başkentin güzide ilçelerinden Şereflikoçhisar'a giderek ilçe sakinlerine ABB Başkan adaylarının kim olduğunu sordu.

ŞEREFLİKOÇHİSAR'DA İLK SEÇİM ANKETİ: SONUÇLAR ŞAŞIRTTI

Haber Ankara ekibi, Şereflikoçhisarlı vatandaşlara ‘’ABB Başkan adayınız kim?'' diye sordu. 87 ilçe sakini, başkan adaylarının kim olduğunu açıkladı.

ABB Başkan adayınız kim? Şereflikoçhisar'da ilk kesintisiz anket

Buna göre, 57 Şereflikoçhisarlı ABB Başkan adayının CHP'li Mansur Yavaş olduğunu söylerken, 23 ilçe sakini ise oyunu Cumhur İttifakı adayı AK Partili Turgut Altınok'a vereceğini açıkladı.

5 vatandaş henüz kararsız olduğunu belirtirken, 2 kişi Yeniden Refah Partisi (YRP) adayı Suat Kılıç'a, 1 kişi ise İYİ Parti'nin adayı Cengiz Topel Yıldırım'a oy vereceğini ifade etti.

Gurbetelli YALÇIN / Tahsin KEMER / Yaren ALOĞLU - Haberankara.com