30 Ağustos'ta Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi, paralı mı olacak?

Resmi ve dini bayram dönemlerinde ülkemizde günlük hayatın işleyişi normalden farklı oluyor. İlan edilen bayram süresi dönemindeki tatillerde devlet kurumları işleyişine ara veriyor. Öte yandan insanların daha fazla şehir içi seyahat etmesinden dolayı bazı özel kararlar alınıyor.

30 Ağustos'ta Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi, paralı mı olacak?

Yıl boyunca dini ve milli bazı özel günler bulunuyor. Resmi bayramların ayrıca tatil ilan edilmesine ek olarak dini bayramlarda da hükümet tarafından tatil açıklaması yapılıyor. Bu günlerde insanların daha fazla ulaşım araçlarını kullanmasından ötürü devlet ve yerel yönetimler tarafından ücretsiz araç kullanma fırsatı tanınıyor.

Bu kapsamda yarın 30 Ağustos olmasından dolayı Ankara'da toplu taşıma araçları ücretsiz olarak kullanılabilecek. ABB yönetimi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı ulaşım araçları 24 saat boyunca ücretsiz olacak. Dolmuşlar bu kararın kapsamı dışında yer alacak.

FARKLI BİR KARAR OLMASI BEKLENMİYOR

Her sene özel bir durum olmadığı müddetçe resmi ve dini bayramlarda aynı politikaya bağlı kalınıyor. Bu karar sayesinde vatandaşlar aile ve sevdikleri ile beraber şehir içinde toplu taşıma ile istediği yere gitme fırsatı yakalıyor.

Ankara'da 30 Ağustos olmasından dolayı Anıtkabir başta olmak üzere, I. ve II. Meclis binalarında ziyaretçi sayısında artış yaşanması bekleniyor. O nedenle toplu taşıma kullanacak vatandaşların yoğunluğu göz önünde bulundurarak plan yapması önem arz ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER