2024 KPSS Lisans Sınav giriş yerleri belli oldu mu? ÖSYM sorgulama ekranı

Milyonların merakla beklediği açıklama ÖSYM tarafından yapıldı. Adayların erkenden ulaşım hazırlıklarını yapmaları için 10 gün kala giriş belgeleri erişime açıldı.

2024 KPSS Lisans Sınav giriş yerleri belli oldu mu? ÖSYM sorgulama ekranı

Geçtiğimiz haftalarda hükümet tarafından kamuda uygulanmaya başlanan tasarruf tedbirleri içerisinde yer alan maddelerden birisi de kamu personeli alımı konusunda kısıtlama olmuştu.

SINAV YERLERİ AÇIKLANDI

En az 3 yıl boyunca kamuda emekli olan kadar alım yapılacağı kararı sonrasında KPSS Lisans sınavına hazırlanan adaylarda moral bozukluğu meydana gelmişti. Bu açıklamalara rağmen çalışmalarını sürdüren adaylar için sınav sürecinde son düzlüğe girildi.

ÖSYM sabah saatlerinde yaptığı paylaşım ile sınava giriş belgelerinin belli olduğunu söyledi. Bu açıklama sonrasında adaylar bilgileri nereden ve nasıl öğrenebileceğini araştırmaya başladı.

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ GÖRÜNTÜLEME

Devlet kurumlarında çalışmak için zorunlu olarak girilmesi gereken KPSS sınavının lisans mezunlarına özel hali 14 Temmuz 2024 günü yapılacak. Bu sınavlara başvuru yapan adaylar ÖSYM AİS üzerinden sınav giriş belgesini ücretsiz olarak görüntüleyebilecek.

Adayların sınav giriş belgesinin yanlarında bulundurması gerekiyor. Bu belgenin çıktısını alıp sınav günü yanında bulundurmayan adaylar içeri alınmayacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER