2024 Ankara Evren Yerel Seçim Sonuçları! Evren'in belediye başkanı kim oldu?

31 Mart Yerel Seçimlerinde Evrenliler sandık başına giderek yeni belediye başkanını seçecek. Ankara'nın nüfusu en az ilçelerinden olan Evren'de seçimin ardından kısa sürede başkanın belli olması bekleniyor.

2024 Ankara Evren Yerel Seçim Sonuçları! Evren'in belediye başkanı kim oldu?

Türkiye'nin haftalardır beklediği ve stresli geçen seçim dönemi sona ermek üzere. Ülke genelinde 60 milyondan fazla vatandaş seçmen statüsünde yer alıyor. Bu seçimde de son seçimde olduğu gibi yüksek bir katılım oranı olması bekleniyor.

EVREN BELEDİYE BAŞKANI BELLİ OLDU MU?

9 ay önce Cumhurbaşkanını ve TBMM'de yer alacak milletvekillerini seçen Türkiye, bu seferde yerel yönetimlerde başkan olacak isimleri seçmen için sandık başında yer alacak. Ankara genelinde olduğu gibi Evren'de belediye başkanını seçecek ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının kim olacağına dair tercihini yapacak.

Evren'de 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde oy kullanabilecek 2.782 kayıtlı seçmen bulunuyor. Bu seçmenler ilçe genelinde kurulacak 17 farklı sandıkta oy kullanacak. Evren Belediye Başkanı olmak için yarışacak aday sayısı ise 13 oldu. İlçede 2019 yılında yapılan seçimi AK Parti kazanmıştı.

2024 ANKARA EVREN YEREL SEÇİM OY ORANLARI

Ankara Evren ilçesinde 31 Mart günü yapılacak seçimin ardından Belediye Başkanının kim olduğunu ve ABB başkanlığı için en çok hangi isme oy verildiğini seçim yasakları kalktıktan sonra haberankara.com üzerinden öğrenebilirsiniz.

SONRAKİ HABER