18 Ağustos 2024 Ankara barajlarında güncel doluluk oranları

Sıcak havalarla beraber baraj doluluk oranlarına ilişkin uyarılar verilmeye devam ediyor. İstanbul barajlarındaki doluluk oranlarının düştüğü ifade edilirken Ankara'daki durum da merak edildi. Ankara barajlarının güncel doluluk oranlarını ASKİ verileri ile beraber derledik.

18 Ağustos 2024 Ankara barajlarında güncel doluluk oranları

İstanbul’un barajlarında doluluk 13 günde yüzde 5 düştüğü ifade edildi. Açıklama sonrası Ankaralılar da ''Ankara'daki barajların doluluk oranları ne durumda?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Yaz aylarından bu yana yaşanan kuraklık endişesi devam ederken uzmanlar küresel ısınmanın etkilerinin görüldüğüne dikkati çekerek 'tasarruf' uyarısında bulundu.

Kuraklık konusunda çeşitli uyarılarda bulunulurken Başkent Ankara'da yaz aylarında yaşanan yüksek hava sıcaklıkları beraberinde ''Ankara'da baraj doluluk oranları nedir?'' sorusunu getirdi. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan baraj doluluk oranları da vatandaşların gündeminde yer alırken Ağustos ayına ait veriler ASKİ tarafından kamuoyuna duyuruldu.

AĞUSTOS 2024 ANKARA BARAJLARINDA DOLULUK ORANI

ASKİ, Ankara barajlarına ait doluluk oranlarını paylaşmaya devam ederken bu oranlar da vatandaşların takip ettiği konular arasında yer alıyor. ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara’daki barajlarının aktif ve toplam doluluk oranlarını resmi internet sitesinde 18 Ağustos 2024 tarihi ile paylaştı.

18 Ağustos 2024 Ankara barajlarında güncel doluluk oranları

ASKİ tarafından paylaşılan güncel verilere göre;

Barajların Toplam Hacmi (m3): 1.585.393.000

Ankara güncel aktif kullanılabilir baraj doluluk oranı: Yüzde 31,58

Ankara barajları toplam doluluk oranı: Yüzde39,74 olarak kaydedildi.

ASKİ barak doluluk oranları aylık olarak güncellenmeye devam ederken Ankara'da da baraj doluluk oranlarının düştüğüne işaret edildi.

SONRAKİ HABER