15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni Ankara'dan yola çıktı

8 yıl önce yaşanan kalkışmayı unutturmamak ve yeni nesillere ülke iradesine sahip çıkmasını amaçlama adına çeşitli projeler hayata geçiriliyor. Bu kapsamda görüntüsü ile o geceyi hatırlaran YHT treni ilk seferine çıktı.

Türkiye yakın dönemin en uzun gecelerinden birisini 2016 yılında yaşamıştı. Kendilerine Yurtta Sulh Konseyi adı veren bir oluşum Türk Silahlı Kuvvetlerinin adını kullanarak ülke yönetimine el koyduğunu iddia etmişti.

Olayın ilk anından itibaren bu girişimi kabul etmeyen Türk halkı meydanlara ve askeri noktalara koşmuş, saatler süren olaylarda 251 insanımız şehit olmuştu. Yaşanan bu girişimi unutturmamak adına ise o dönemden itibaren çeşitli projeler ve programlar hayata geçirilmişti.

"15 TEMMUZ" YHT TRENİ İLE YOLLARDA OLACAK

O adımlardan birisi de TCDD Taşımacılık AŞ tarafından atılmış ve bir YHT treni 15 Temmuz'u anlatan görseller ile giydirilmişti. Söz konusu tren bu yıl 6. defa yola koyuldu. 2 ay boyunca Yüksek Hızlı Tren seferlerinde sıkça insanların karşısına çıkacak bu tren ile gidilen yerlerde insanların o gece hakkında daha da bilinçlenmesi hedeflendi.

2 ay boyunca yollarda kalacak tren ile ilgili Ankara'da ilk sefer öncesi tören düzenlendi. Gerçekleşen törende 15 Temmuz gecesinin ve o gecede şehit olan vatandaşların asla unutulmayacağı vurgulandı. Düzenlenen törenin ardından Demokrasi ve Milli Birlik Treni İstanbul'a doğru yola çıktı.

PROGRAMLAR BİR ÇOK YERDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

15 Temmuz etkinlikleri bugün ve yarında devam edecek. Vatandaşların o günü unutmaması adına yapılan programlara katılım üst düzey oluyor.

Kaynak: Haberankara.com