12 Eylül mağdurları anlattı: Falakaya yatırsınlar diye dua ederdim

12 Eylül mağdurları yaşadıkları kötü muameleleri ve işkenceleri anlattı. 12 Eylül 1980 mağdurları Mamak Askeri Cezaevi’nde kurulan C5 isimli işkence odalarında gördükleri muameleleri dile getirdi.

12 Eylül mağdurları anlattı: Falakaya yatırsınlar diye dua ederdim

Darbe sonrasında sürekli olarak şiddet ve tacize maruz kaldıklarını ifade eden mağdur Kürşat Kemal Timuroğlu, günde 150 defa coplandıklarını söyledi. Askerin müdahaleleri olduğunu ifade eden Timuroğlu eğitimde marşların söylendiğini belirtti.

Vücudun çeşitli yerlerine elektrik verdiklerini, bağırdıklarında da dişlerine elektrik verdiklerini ifade eden Mehmet Biçer, “Elektrik vermeleri bitsin de falakaya yatırsınlar diye dua ederdim” diye konuştu.

“YAKALANDIK VE İŞKENCE GÖRDÜK”

12 Eylül 1980 ihtilalinin mağdurlarından Kürşat Kemal Timuroğlu ve Mehmet Biçer Mamak Askeri Cezaevi’nde kurulan C5 adlı işkence odalarında ve darbe sonrasında hapishanede yaşadıkları işkence ve kötü muameleleri İhlas Haber Ajansı’na anlattı. Darbe öncesinde ilk cezaevine girdiğinde 16 yaşında olduğunu ifade eden Timuroğlu, “İskenderun’da lisedeyken adam yaralama, otobüs kaçırma olayları nedeniyle mahkemelik oldum. Yargılandım ve Ankara’ya nakil oldum. Okuma hakkımız elimizden alındı. Sonrasında milliyetçilik duygularıyla Ülkücü camia içinde Ankara Bahçelievler yönetiminde görev yaptım. O bölgelerde görev yaptım. Bu görev sırasında muhtelif olaylardan sonra aranmaya başladım. Kısa dönem firardım. Sonra yakalandık ve işkence gördük. İşkence sırasında hastanelik oldum. Hastaneden sonra Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı 3 Numaralı Askeri Mahkeme’de yargılandım. Bir dönem muharebe okulunda, Bir dönem Kolordu C blokta yattım. Sonra tahliye oldum” dedi.

ACIDAN BAYILIYORDUK

Elektrik işkencesinin bitmesi için dua ettiklerini ifade eden mağdurlar, bir an önce falakanın gelmesini beklediklerini belirtti. Acıdan bayıldıklarını ancak uyandırılarak işkenceye devam ettiklerini söyleyen Biçer, yaşadıkları zorlu dönemi dile getirdi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER