10 Ekim Annelerin Çığlığı Anıtı Ankara'da düzenlenen törenle açıldı

Başkent Ankara'da bundan 9 yıl önce kanlı bir terör saldırısı gerçekleştirilmişti. 2 Terör örgütü mensubunun canlı bomba olduğu saldırıda 109 kişi hayatını kaybetmişti. Ankara Garının tam önünde yaşanan bu olayın anısına bugün bir anıt açılışı gerçekleştirilmişti.

10 Ekim Annelerin Çığlığı Anıtı Ankara'da düzenlenen törenle açıldı

Türkiye Cumhuriyetinin en kanlı terör eylemi olarak kayıtlara geçen Ankara Garı Saldırısı 10 Ekim 2015'te yaşanmıştı. DİSK, KESK ve TTB gibi kuruluşların katıldığı Barış Mitingi düzenlenen saldırı ile kana bulanmıştı.

10 Ekim Annelerin Çığlığı Anıtı Ankara'da düzenlenen törenle açıldı

"BU CİNAYET AYDINLANDIĞINDA..."

Başkent Ankara'daki kara günde hayatını kaybedenlerin anısına bugün saldırının olduğu yerde 10 Ekim Annelerin Çığlığı adlı bir anıt yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan anıtın açılışında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve çok sayıda isim katıldı.

Anıtın açılışında konuşan CHP Lideri Özgür Özel "Bu cinayet, bu katliam aydınlandığında, Türkiye'de çok şey aydınlanacak" şeklinde konuştu.

10 Ekim Annelerin Çığlığı Anıtı Ankara'da düzenlenen törenle açıldı - Resim : 2

"YARIN YAS GÜNÜ"

Anıtın açılışı için katliamın yıl dönümünden 1 gün öncesini özellikle tercih ettiklerini ifade eden Özgür Özel "Yarın yapabilirdik ama yarının anlamı başka. Yarın açılış günü değil, yarın yas günü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ama esas acılarını unutmayan, içine gömmeyen, toplum vicdanını diri tutmak için sürekli haykıran ailelere teşekkür ediyorum" dedi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ta sosyal medya hesabından "Bu anıt teröre karşı duruşumuzun ve aynı zamanda barış talebimizin bir simgesidir. Teröre karşı tavrımızı haykırmaya ve terörün karşısında durmaya devam edeceğiz" dedi.

Anıtın açılışında hayatını kaybedenlerin aileleri ve siyasilerde yer aldı. Anıtta elinde evladını tutarken ağlayan bir anne temsil edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER