Ankara Keşfet

Asırlık Ankara Kalesi'nin sakinleri kalede yaşamı anlattı Asırlık Ankara Kalesi'nin sakinleri kalede yaşamı anlattı Başkentin önemli sembollerinden Ankara Kalesi'nin surlarla çevrili alanının içinde yer alan yaşam, tarihe yolculuk yapmanın yanı sıra eskimeyen mahalle kültürünü de yaşatıyor. Asırlık Ankara Kalesi'nin sakinleri kalede yaşamı anlattı.
Ankara'da kartpostalları aratmayan güzellik! Güneşi kıskandıran manzara o ilçede sizleri bekliyor Ankara'da kartpostalları aratmayan güzellik! Güneşi kıskandıran manzara o ilçede sizleri bekliyor Binaların ve yoğun yerleşim yerlerinden sıkılan insanlar çoğu zaman boş vakitlerini doğa ile iç içe yerlerde geçirmeyi tercih ediyor. Özellikle iklimi gereği doğal güzelliği kısıtlı olan yerlerde doğal yerler ayrı bir önem kazanıyor.
Cumhuriyet Ankara'da bu evde ilan edildi! Tarihe tanıklık eden köşk Cumhuriyet Ankara'da bu evde ilan edildi! Tarihe tanıklık eden köşk Türk halkının verdiği kurtuluş mücadelesi ve ardından kurulan ülke için Ankara özel bir yere sahip olarak biliniyor. Devletin yönetim merkezi olarak seçilen Ankara günümüzde o günlere dair bir çok önemli esere ev sahipliği yapıyor.
Çocukluğunu özleyen yetişkinler Ankara'da buraya gidiyor! Bir döneme damga vuran eğitim karakteri Çocukluğunu özleyen yetişkinler Ankara'da buraya gidiyor! Bir döneme damga vuran eğitim karakteri Orta yaş ve üzeri vatandaşlar her insan olduğu gibi dönem dönem çocukluklarına ve okul hayatlarına duydukları özlemleri dile getiriyorlar. Bu kapsamda bir zamanlar ilkokul öğrencilerine okuma yazmayı sevdirmek adına oluşturulan Cin Ali karakteri nesilden nesile anlatılmaya devam ediyor.
İki şehri birbirine düşüren sembol Ankara'nın merkezinde yer alıyor, hikayesini çoğu kişi bilmiyor! İki şehri birbirine düşüren sembol Ankara'nın merkezinde yer alıyor, hikayesini çoğu kişi bilmiyor! Başkent Ankara bölgesindeki binlerce yıllık medeniyet izleri ile coğrafyasını geniş kitlelere duyuruyor. Öte yandan geçmiş dönemleri anlatan bir eser ise zamanla şehrin sembolü haline getirilerek akıllarda yer edinmeyi başardı.
Türkiye'nin en büyüğü Ankara'da! İnsanlar şifa bulmak için buraya geliyor Türkiye'nin en büyüğü Ankara'da! İnsanlar şifa bulmak için buraya geliyor 2010'lu yıllarda sağlık konusunda ülke genelinde yapılan en büyük yatırım Şehir Hastaneleri olmuştu. Zaman içerisinde sayıları giderek artan şehir hastanelerine ilgi yüksek bir şekilde devam ediyor.
Ankara'nın üstünü keşfettik sıra altında! Merkeze 109 kilometre uzaklıkta Ankara'nın yeraltı şehri bu ilçede Ankara'nın üstünü keşfettik sıra altında! Merkeze 109 kilometre uzaklıkta Ankara'nın yeraltı şehri b Başkent Ankara'yı henüz keşfetmemiş olanlar için heyecan yaratacak bir adresi daha derledik. Ankaralıların özellikle hafta sonu tatillerini değerlendirmek adına yaptıkları araştırmalar devam ederken kentte ziyaret edilebilecek bir yeraltı şehri olduğunu bilmeyenler ise bilgi sahibi olmak istiyor.
Ankara'nın ilginç yer isimleri! Görenler iki kere düşünüyor Ankara'nın ilginç yer isimleri! Görenler iki kere düşünüyor Başkent Ankara kültürü ve kendine has özellikleri ile farklı bir şehir olarak konumlandırıyor. Şehrin kulağa ilginç gelen yerleşim yeri isimleri, kente ayrı bir hava katıyor
Ankara'da kimsenin bilmediği Atatürk Kulübesi! O meşhur fotoğrafı burada çekilmiş! Ankara'da kimsenin bilmediği Atatürk Kulübesi! O meşhur fotoğrafı burada çekilmiş! Atatürk'ün hasır bir sandalyede oturarak kahve içtiği meşhur fotoğrafının Ankara'da çekildiğini biliyor musunuz?
Anadolu ismi Ankara'nın ilk kez bu köyünde ortaya çıktı! Koca bir tarih orada şekillendi! Anadolu ismi Ankara'nın ilk kez bu köyünde ortaya çıktı! Koca bir tarih orada şekillendi! Kızılcahamam'a bağlı bu köy, Anadolu topraklarına isminin ilk verildiği yer olarak dikkat çekiyor.
Ankara’nın o lezzetinde kaşık kaşık doğallık var! Yazın serinlemek isteyenler bundan yiyor! Ankara’nın o lezzetinde kaşık kaşık doğallık var! Yazın serinlemek isteyenler bundan yiyor! Ankara yöresine ait bazı lezzetler genel anlamda çok fazla bilinmezken bu lezzetler arasında yer alan özel bir besin, damak zevkine güvenen gurmelerin keşfini bekliyor.
Dünya'da sadece Ankara'da 1 kilometrelik bir yerde yetişiyor! Güzelliği ile büyülüyor Dünya'da sadece Ankara'da 1 kilometrelik bir yerde yetişiyor! Güzelliği ile büyülüyor Ankara bir çok özelliğe sahip olmasına ek olarak ünü ülke sınırlarını aşan yönleri de bulunuyor. Uluslararası kuruluşlar tarafından da kabul edilen bu özellik sadece Ankara'nın bir ilçesine ait.