Ankara Keşfet

Ankara'da tekne turu başladı! Deniz yok ama keyfi var Ankara'da tekne turu başladı! Deniz yok ama keyfi var Ankara'da deniz özlemi çeken kişiler için tekne turu başladı! Gölbaşı tekne turu seferleri yeniden başladı. İşte fiyatı...
Ankara'nın en nezih ilçesi seçildi: Biz değil anketler söylüyor Ankara'nın en nezih ilçesi seçildi: Biz değil anketler söylüyor Türkiye ile ilgili olarak yapılan araştırmalar vatandaşların gündeminde yer alıyor. Ankara'nın en nezih ilçesi yapılan araştırmalar sonucu açıklanırken Ankaralılar da bu ilçenin hangisi olduğunu merak etti. Ankara'nın en nezih ilçesini okurlarımız için haberimize ekledik.
Ankara'nın 500 yıllık ticaret merkezi ilgi çekmeye devam ediyor! Ankara'nın 500 yıllık ticaret merkezi ilgi çekmeye devam ediyor! Başkentin farklı noktalarında geçmişten günümüze kadar varlığını sürdüren ticaret yapılan yapılar yer alıyor. Bu yapılar kuruldukları amaçlara halen bağlı kalmaları ile insanlara tarihi bir dönemde yaşatıyor.
Ankara'daki ekolojik tünel kuşlar tarafından sevildi: Artık daha az etkileniyorlar Ankara'daki ekolojik tünel kuşlar tarafından sevildi: Artık daha az etkileniyorlar Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin, Nallıhan Kuş Cenneti alanında yapımı tamamlanarak hizmete kazandırılan “Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli"nin ekolojik dengeye büyük avantajlar sağladığını belirtti.
Ankara Ulus'ta 96 yıldır ayakta! Görenlere bağımsızlığı hatırlatıyor Ankara Ulus'ta 96 yıldır ayakta! Görenlere bağımsızlığı hatırlatıyor Her şehrin kendine has uzun ya da kısa geçmişe sahip eserleri bulunuyor. Bu yapılardan bazıları ise şehirlerin sınırlarını aşan anlamlara sahip oluyor.
Ankara'nın dünyaca ünlü kültür hazinesi Arslanhane Camii ziyaretçilerini bekliyor Ankara'nın kültür hazinesi Arslanhane Camii ziyaretçilerini bekliyor Adeta bir tarih yuvası olan Ankara'da önemi dünyaca tescillenmiş iki adet eser bulunuyor. Bu yerlerden biri olan Arslanhane Camisi görenleri kendine hayran bırakmayı başarıyor.
Ankara'da Antik Roma Tiyatrosu canlı bir tarih olarak varlığını sürdürüyor Ankara'da Antik Roma Tiyatrosu canlı bir tarih olarak varlığını sürdürüyor Başkent Ankara eski medeniyetlerden pek çok eseri günümüzde barındırıyor. İlk bakışta ifade ettiği anlam bilinmeyen eserler araştırıldığında Ankara'nın zengin bir yönünün öğrenilmesine neden olunuyor.
Dünya'nın gözü Ankara'da bu yapıda! Yüzlerce yıllık tarihi han şimdi bu amaçla kullanılıyor Dünya'nın gözü Ankara'da bu yapıda! Yüzlerce yıllık tarihi han şimdi bu amaçla kullanılıyor Geçmiş dönemdeki Türk ve İslam medeniyetlerinin en önemli özellikleri arasında mimariye ve yapılaşmaya önem vermeleri yer alıyor. Sanatsal dokunuşla yapılan binalardan ibadethane ve köprü gibi yerlerden bir çoğu günümüzde hala ayakta kalmayı başarmış durumda.
Türkiye'nin en serin sokağı Ankara'da! Ferahlamak isteyen akın ediyor Türkiye'nin en serin sokağı Ankara'da! Ferahlamak isteyen akın ediyor Başkent Ankara'nın pek çok ilçesinde gezilip görülmesi gereken alanlar bulunurken bu alanlardan bir ise sıcak havalarda sağladığı serinlikle gündem oldu.
Ankara'da yerin altında şehir! Binlerce yıllık tarih gün yüzüne çıkarıldı Ankara'da yerin altında şehir! Binlerce yıllık tarih gün yüzüne çıkarıldı Asırlar öncesinde yaşamış insanların hayatlarını geçirdiği yerler zaman içinde coğrafik olaylardan ötürü eski görünümünü kaybediyor. Günümüze kadar gelebilmeyi başaran alanlar ise uzmanlar tarafından korunuyor ve vatandaşlar için sergileniyor.
Ankara'nın merkezinde ama kimin yaptığı bilinmiyor! İki örnekten birisi Ankara'nın merkezinde ama kimin yaptığı bilinmiyor! İki örnekten birisi Yüzlerce yıldır ayakta olan eserler her dönem ilgi çekmeyi başarıyor. Zaman içinde kıymeti daha çok anlaşılan bu eserlere her yerde olduğu gibi Ankara'da da büyük alaka gösteriyor.
Ankara'daki bu yayla yemyeşil doğası ve göletiyle ziyaretçilerini mest ediyor Ankara'daki bu yayla yemyeşil doğası ve göletiyle ziyaretçilerini mest ediyor Başkent Ankara'nın yaylaları hakkında merak edilenler arttı. Yaz aylarında yayla ziyaretleri gerçekleştirmek isteyenler gidebilecekleri yaylaları araştırmaya devam ederken Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bir yayla da doğası ve göletiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.