Yüzlerce şehidin anısı Ankara'da yaşatılıyor! Bu anıtın hikayesi başka

Dünya tarihinin yakın dönemdeki en önemli çatışmalarından olan Kore savaşı Türkiye içinde önemli bir anlam taşıyor. 1950 yılındaki savaşa asker gönderen Türkiye kayıplarını aradan geçen yıllara rağmen unutmuyor.

Yüzlerce şehidin anısı Ankara'da yaşatılıyor! Bu anıtın hikayesi başka

Kore yarımadasında yaşanan gerginlik dış devletlerinde işin içine girmesi ile büyümüş, 3 yıl sürecek bir savaş başlamıştı. Türkiye savaşa Güney Kore'nin yanında girmiş ve büyük bir kahramanlık göstererek önemli zaferler kazanmıştı.

VATAN TOPRAĞINDAN BİNLERCE KİLOMETRE UZAKTA ŞEHİT OLDULAR

Türk Ordusu o dönem katıldığı savaşlarda toplamda 741 şehit vermişti. Bir çok şehit verdiği topraklar ile bağını koparmayan Türkiye, Güney Kore ile dostluk bağını canlı tutmaya devam ediyor.

Her iki ülkeden resmi ve özel kurumlar çeşitli etkinlikler kapsamında bir araya gelerek savaştaki kayıplarını anarken aynı zamanda aradaki kardeşlik bağının önemine vurgu yapıyor.

Yüzlerce şehidin anısı Ankara'da yaşatılıyor! Bu anıtın hikayesi başka

İSİMLERİ ANKARA'DA YAŞIYOR

O dönem verilen şehitlerin bir hatırası da Ankara'da yaşatılıyor. 1973 yılında Ankara'da açılan ve 2010 yılında yenilenen Kore'de Savaşan Türk Askerleri Anıtı ile o dönem yeni nesillere aktarılıyor. Güney Kore ve Türkiye bayrakları ile donatılan anıtta şehit verilen askerlerimizin adı yer alıyor.

Kore savaşının yıl dönümünde devlet yetkilileri tarafından anıtın olduğu alanda törenler düzenleniyor. Anıt gün içinde vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. Güney Kore'de de karşılıklı ilişkileri güçlendirmek adına bu anıttan 2 yıl önce 1971 yılında Ankara adlı bir park açılmıştır.

Her iki ülke halkı da tarihten gelen bu yakın ilişkiye sahip çıkmayı sürdürüyor. Genç nesiller atalarının başlattığı dostluğu devam ettiriyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER