Yoksa siz hala almadınız mı? Altına talep arttı Darphane çift vardiya yaptı! Altın üretimi hız kazandı

Altın fiyatlarının yükselişini sürdürmesi ile beraber vatandaşın talebi de arttı. Altında düşüş beklenmezken fiyatların yükselmesi ile beraber zarar etmek istemeyenler de altına olan rağbetini artırırken Darphane'de bu talebi karşısında çift vardiya yaptı.

Yoksa siz hala almadınız mı? Altına talep arttı Darphane çift vardiya yaptı! Altın üretimi hız kazandı

Altın fiyatlarına ilişkin yapılan açıklamalar devam ederken fiyat yükselişleri de gündemdeki yerini koruyor. Altın fiyatları yükseliş grafiğine hız kesmeden devam ederken altın talebindeki artış, arz - talep dengesini etkiledi. Altın fiyatlarının düşmemesi ve ilerleyen dönemde de yükseliş beklentisinin devam etmesi ile beraber altın alımına yönelen vatandaşların talebine kuyumcular yetişemedi.

Altın fiyatlarındaki artış beklentisi nedeniyle vatandaşlar elinde bulundurdukları TL'nin değer kaybetmemesi için altın yatırımına yöneldi. Artan talep nedeniyle elinde ziynet altını kalmayan kuyumcular talebi karşılayamazken Darphane çifte vardiyaya geçti.

ARTAN ALTIN TALEBİNE DARPHANE'DEN ÇİFT VARDİYA

Kuyumcuların ellerinde altın kalmaması üzerine harekete geçen İstanbul Kuyumcular Odası, Darphane yönetimi ile bir araya geldi. Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, Darphane’nin hafta sonu mesai yaptığını, pazartesi gününden itibaren de çift vardiyaya geçtiğini belirtti. Altın fiyatlarında yaşanan artışın arz - talep dengesini bozması ile beraber Darphane'de çift vardiyanın başladığı bildirildi.

Yoksa siz hala almadınız mı? Altına talep arttı Darphane çift vardiya yaptı! Altın üretimi hız kazandı

Gram altın fiyatları 2 bin 200 lira sınırını aşarak rekor kırarken talebin artması ile beraber özellikle yatırım ürünlerine talebin fazla olmasıyla Darphane üretimine hız verildiği belirtildi. Öte yandan kuyumcuların önünde kuyruk oluşturmaya devam eden vatandaşlar, ellerinde bulunan TL'yi altına yatırmayı tercih diyor.

NOT: Bu yazıda herhangi bir yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER