Yeni yılı güzel bir kahvaltı ile taçlandıracak Ankaralılar buraya! İşte başkentin en iyi 10 kahvaltıcısı

1 Ocak tarihi için geri sayım başlarken yeni yılın ilk günü resmi tatil kapsamında değerlendiriliyor. Yeni yılın ilk gününde sevdikleri ile keyifli bir kahvaltı yapmak isteyen Ankaralılar için kentin en iyi 10 kahvaltıcısını derledik.

Yeni yılı güzel bir kahvaltı ile taçlandıracak Ankaralılar buraya! İşte başkentin en iyi 10 kahvaltıcısı

2023 yılının sona ermesi ve 2024 yılına giriş yapacak olmamızla birlikte vatandaşları hem yeni yıl hem de tatil heyecanı sardı. Yeni yıl tatilini değerlendirmek ve sevdiklerine vakit ayırmak isteyenler şimdiden planlarını hazırladı.

Yeni yılı güzel bir kahvaltı ile karşılamak isteyen Ankaralılar ise bir değişiklik yaparak dışarı çıkmaz, keyif çatmak istiyor. Bu çerçevede Haberankara.com okurları için Başkent Ankara'nın en iyi 10 kahvaltıcısını derledik.

ANKARA'NIN EN İYİ 10 KAHVALTICISI

Kahvaltı, Türk kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Türkiye’de ve dolayısıyla Ankara’da kahvaltı kültürü oldukça zengin ve çeşitlidir. Genellikle sabah saatlerinde tüketilen kahvaltı, Türk halkı için günün en önemli öğünüdür ve bol çeşitli lezzetlerle doludur.

Kahvaltı sofralarında genellikle peynir çeşitleri, zeytin, domates, salatalık, yeşillikler, reçel, bal, kaymak, tereyağı, yumurta gibi malzemeler yer alır. Bazı bölgelerde ise kahvaltıda sıcak yemekler de tüketilir. Özellikle kahvaltılık börekler, simit, poğaça, açma gibi hamur işleri de sofralarda yer alır. Türk kahvaltı kültüründeki en önemli noktalardan bir tanesi de tavşankanı Türk çayıdır. Ancak, dileyen kişiler kahvaltıda meyve suyu ya da kahve gibi değişik yiyecekler de tüketebilirler. Ankara’nın en iyi kahvaltıcısı kişiden kişiye göre değişiklik gösterse de bazı mekânlar hem lezzetli kahvaltıları ile hem de değişik özellikleri ile müşteriler tarafından çok beğenilmişlerdir.

Yeni yılı güzel bir kahvaltı ile taçlandıracak Ankaralılar buraya! İşte başkentin en iyi 10 kahvaltıcısı

Hanzade Konağı

Hanzade Konağı, Ankara Altındağ’da uzun süredir hizmet veren bir mekândır. Hem içeride hem de orta bahçesi ile dışarıda hizmet veren Hanzade Konağı’nın aynı zamanda evlere paket servisi de bulunur. Hanzade Konağı’nın kahvaltısı oldukça meşhurdur. Özellikle Ankara serpme kahvaltı tavsiyesi olarak söylenen yerlerden biri olan Hanzade Konağı, kahvaltısında bulunan meşhur sucuklu yumurtası ve menemeni ile dikkat çekmiştir. Mekânın iç dekorasyonu ve yemeklerin şık sunum şekilleri de müşterilerin beğenisi toplamıştır.

Deniz Kozanlı

Deniz Kozanlı, Ankara kahvaltı tavsiyesi edilen mekânlardan bir tanesidir. Deniz Kozanlı, uzun yıllardır Ankara Çankaya’da hizmet vermektedir. Deniz Kozanlı’nın en güzel özelliklerinden bir tanesi hem mekânın içinde hem de mekânın sıcak atmosfere sahip olan bahçesinde hizmet olanağı bulunmasıdır.

Deniz Kozanlı’nın yalnızca kahvaltısı değil Kayseri mantısı da çok meşhurdur. Kayseri mantısı yapmak için öncelikle hamur hazırlanır. Bir kapta un, su ve yumurta (isteğe bağlı) karıştırılır ve yoğurulur. Yoğurulmuş hamur, ince bir şekilde açılır ve küçük kareler halinde kesilir. Ardından, hamur kareleri içerisine önceden hazırlanmış kıymalı iç malzeme konulur ve kenarları kapatılarak şekillendirilir.

Yeni yılı güzel bir kahvaltı ile taçlandıracak Ankaralılar buraya! İşte başkentin en iyi 10 kahvaltıcısı - Resim : 2

Kayseri mantısı, genellikle kaynar suya atılarak pişirilir. Pişme süresi yaklaşık 8-10 dakikadır. Pişen mantılar süzülür ve servis tabağına alınır. Kayseri mantısının lezzeti, üzerine dökülen sosla birlikte ortaya çıkar. Sos, domates, sarımsak ve biber gibi malzemelerle hazırlanır. Bu malzemeler bir tencereye konulur ve birkaç dakika kaynatılır. Daha sonra, mantıların üzerine sos dökülür. Mantıların üzerine tereyağı ile yoğurt da eklenir ve üzerine kuru nane serpilir.

Eylül Yöresel Kahvaltı Salonu

Eylül Yöresel Kahvaltı Salonu, adından da anlaşılabileceği üzere kahvaltı konusunda ustalaşmış bir mekândır. Eylül Yöresel Kahvaltı Salonu, Ankara’da Van kahvaltısı yenebilecek mekânlar arasındadır. Van kahvaltısı taze ekmek, peynir, zeytin, tereyağı, bal, kaymak, reçel, yumurta ve bazı sebzelerle birlikte sunulur. Bunların yanı sıra, yöresel lezzetlerden olan otlu peynir, lor peyniri, kavut, kuymak, gözleme ve çılbır gibi lezzetler de sofrada yer alır.

Yeni yılı güzel bir kahvaltı ile taçlandıracak Ankaralılar buraya! İşte başkentin en iyi 10 kahvaltıcısı - Resim : 3
Van kahvaltısında özellikle otlu peynir çok tercih edilir. Bu peynir, Van'ın yaylalarında doğal olarak yetişen otlarla beslenen ineklerin sütünden elde edilir. Otlu peynirin yanı sıra, kuymak da Van kahvaltısının vazgeçilmezlerindendir. Kuymak, mısır unu ve lor peyniri ile yapılan bir tür yemektir ve kaymakla birlikte servis edilir. Buna ek olarak Eylül Yöresel Kahvaltı Salonu, uygun fiyatları ile de müşterilerin beğenisini toplamıştır. Bu nedenlerden dolayı Eylül Yöresel Kahvaltı Salonu için Ankara’nın en iyi kahvaltıcısı demek mümkündür.

Zeytuni

Zeytuni, daha küçük ve samimi mekânlardan hoşlanan kişiler için mutlaka gitmeleri önerilen bir işletmedir. Zeytuni, uzun yıllardır Ankara Çankaya’da hizmet vermektedir. Pastoral köy ortamı dekorasyonu ile öne çıkan Zeytuni, serpme kahvaltısı ile sınırsız çay hizmeti de veren bonkör bir işletmedir. Zeytuni’de yiyebileceğiniz şeylerin neredeyse hepsi doğal ürünlerdir. Örnek olarak Zeytuni’de yiyeceğiniz kahvaltılarda bulunan reçeller el yapımıdır ve sucuklu yumurtalar da doğal köy yumurtası kullanılarak yapılmaktadır.

Yeni yılı güzel bir kahvaltı ile taçlandıracak Ankaralılar buraya! İşte başkentin en iyi 10 kahvaltıcısı - Resim : 4

Meşhur Köy Kahvaltısı

Meşhur Köy Kahvaltısı, Ankara Çankaya’da hizmet veren bir kahvaltı restoranıdır. Meşhur Köy Kahvaltısı restoranı adından da anlaşılabileceği üzere enfes köy kahvaltılarını müşterilerinin beğenisine sunar. Köy kahvaltısında, sıcak taze ekmek, tereyağı, bal, reçel, peynir, zeytin, domates, salatalık, biber, maydanoz, taze soğan, turşu, yumurta, bazen de kahvaltılık sucuk gibi malzemeler servis edilir. Ayrıca, bazı bölgelerde menemen, çılbır ve gözleme gibi yöresel yemekler de kahvaltıda yer alabilir.

Köy kahvaltısının özelliği, organik ve doğal malzemelerle hazırlanmasıdır. Taze köy yumurtası, taze süt, doğal tereyağı ve köyde yetişen sebzeler, kahvaltının lezzetini arttıran temel malzemelerdir. Ayrıca, kahvaltı sofrasında yer alan peynirler de köylerde üretilen ve yöresel lezzeti olan peynirlerdir.

Beytepe Gizli Bahçe

Beytepe Gizli Bahçe, Ankara kahvaltı mekânları arasında gözde olan mekânlardan bir tanesidir. Beytepe Gizli Bahçe, Ankara Çankaya’da hizmet vermektedir. Mekânın iç ve dış tasarımı çiftlik evi konseptindedir. Buna ek olarak mekânın bahçesi de çay bahçesi konseptinde ve yeşildir. Beytepe Gizli Bahçe, Ankara açık hava kahvaltı mekânları arasında en beğenilen mekânlardan bir tanesidir. Bu nedenden dolayı Ankara’da doğayla iç içe kahvaltı yapmak isteyenlere Beytepe Gizli Bahçe’ye gitmeleri tavsiye edilir.

Yeni yılı güzel bir kahvaltı ile taçlandıracak Ankaralılar buraya! İşte başkentin en iyi 10 kahvaltıcısı - Resim : 5

Yeşilçam Turkuaz Bahçe

Yeşilçam Turkuaz Bahçe, adından da anlaşılabileceği üzere Yeşilçam filmlerinin ve yıldızlarının posterleri ile dekore edilmiş bir mekândır. Yeşilçam Turkuaz Bahçe, Ankara Altındağ’da hizmet vermektedir. Yeşilçam Turkuaz Bahçe yalnızca kahvaltı değil çeşitli ızgara yemekleri ve çorbalar gibi değişik yiyecekler konusunda da başarılı bir işletmedir.

Yeşilçam Turkuaz Bahçe’nin en ünlü lezzeti, Hatay köy kahvaltısıdır. Hatay köy kahvaltısında, yöresel peynir çeşitleri, zeytin, tereyağı, bal, reçel, çeşitli sebzeler, yumurta, menemen, acılı ezme, humus, zahter salatası gibi malzemeler servis edilir. Ayrıca, yöresel lezzetlerden olan çökelek, süzme yoğurt, çerkez tavuğu, künefe, kıymalı börek, katıklı ekmek gibi yiyecekler de kahvaltıda yer alabilir. Hatay köy kahvaltısının özelliği, yöresel malzemelerle hazırlanmasıdır. Yöresel peynirler, zeytinler ve sebzeler, bölgenin doğal ve organik ürünleriyle hazırlanır. Ayrıca, kahvaltıda kullanılan zahter otu da Hatay bölgesine özgüdür ve kahvaltıya farklı bir lezzet katar.

Bahçe Miss Eymir

Bahçe Miss Eymir, Ankara’da kahvaltı yapılacak manzaralı yerler arasındadır. Bahçe Miss Eymir’in adından da anlaşılabileceği üzere en güzel özelliklerinden bir tanesi, bahçesidir. Bahçe Miss Eymir’in bahçesinde gezen tavuklar da hem mekâna daha fazla köy havası katar hem de tavukların doğal yumurtası ile leziz sucuklu yumurta ve menemen gibi yiyecekler hazırlanır. Bahçe Miss Eymir, Ankara Çankaya’da hizmet vermektedir.

Yeni yılı güzel bir kahvaltı ile taçlandıracak Ankaralılar buraya! İşte başkentin en iyi 10 kahvaltıcısı - Resim : 6

Seyir Teras Konağı

Seyir Teras Konağı, Ankara serpme kahvaltı yemeniz gereken mekânlardan bir tanesidir. Seyir Teras Konağı’nın yalnızca kahvaltısı değil, ızgara köftesi ve gözlemesi de çok meşhurdur. Gözleme, mekânın içinde yıllardır bu işi yapan kişiler tarafından en doğal biçimde hazırlanır.

Polikek Bahçe

Polikek Bahçe, Adından da anlaşılabileceği üzere unlu mamuller üzerine ustalaşmış bir kafedir. Polikek Bahçe’nin en güzel özelliklerinden bir tanesi yalnızca yöresel kahvaltılık konusunda değil farklı kültürlerde kahvaltıda tüketilen kruvasan gibi yiyecekler konusunda da çok başarılı olmasıdır. Bu nedenlerden dolayı Polikek Bahçe için Ankara’nın en iyi kahvaltıcısı demek mümkündür.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER