Yeni ceza miktarı açıklandı yola çıkacak Ankaralılar dikkat! Bundan böyle 1507 lira ödeme yapmanız gerekecek

Trafik akışının güvenli olması için çeşitli kurallara uyulması zorunluluğu bulunuyor. Ülkemizde de trafikte uyulması gereken zorunlu kuralları ihlal edenlere de para cezası kesiliyor. Trafikte uyulması gereken kuralların ihlali durumunda kesilen para cezaları yeni yılda artarken bir hatanın daha cezası belli oldu.

Yeni ceza miktarı açıklandı yola çıkacak Ankaralılar dikkat! Bundan böyle 1507 lira ödeme yapmanız gerekecek

Trafik kuralları sürücü, yaya ve yolcuların can güvenliğini sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Trafiğin doğru şekilde ilerlemesi, daha güvenli ve konforlu olması için oluşturulan kurallarla trafik kazalarının, can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Dolayısıyla belirlenen bu kurallara sürücü, yaya ve yolcuların da uyma zorunluluğu vardır.

Zorunlu trafik kurallarına uymayanlara, ihlal edenlere ise yapılan denetim, uygulama ve tespitler sırasında cezai işlemler uygulanırken hatalı şerit değiştirme yapanları bekleyen para cezası da açıklandı.

ŞERİT İZLEME VE DEĞİŞTİRME KURALLARINA UYMAYANLAR ZAMLI CEZAYA HAZIR OLUN

2024 yılında yeniden değerleme oranına göre trafik cezalarına zam geldi. Trafik cezalarında miktarlar hayli yüksek tutarlara çıkarken şerit değiştirme kurallarına uymayan kişilere de para cezası verildiği açıklandı. Şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymayan ve bu kuralı ihlal eden araç sürücüleri, trafik güvenliği açısından büyük bir tehlike oluştururken karayollarında uyulması gereken şerit değiştirme kuralına uymayan sürücüler asli kusurlu sayılıyor.

Yeni ceza miktarı açıklandı yola çıkacak Ankaralılar dikkat! Bundan böyle 1507 lira ödeme yapmanız gerekecek

Yol İşaretlerinin Anlamları;

Kesikli Yol Çizgisi: Öndeki aracı geçebilirsiniz. Kurallara uymak kaydıyla sol şeride geçebilirsiniz.​​​​​​

Paralel Devamlı Yol Çizgisi: Bu yol çizgileri boyunca karşı yönden gelen trafik için ayrılmış yol bölümüne girilmez.​​​​​​​

Kesik ve Devamlı Yol Çizgisi Yan yanay: Kesikli yol çizgisine yakın olana araç şerit değiştirebilir onun dışındaki araçlar değiştiremezler.

Yönlendirme Okları: Özellikle kavşak yaklaşımlarında, gidilecek yöne göre uygun şeride girilmesini hatırlatır.

Devamlı Yol Çizgisi: Yerde bu şekilde bir çizgi varsa araç hiçbir şekilde sol şeride geçemez ya da üzerinden gidemez.

Yeni ceza miktarı açıklandı yola çıkacak Ankaralılar dikkat! Bundan böyle 1507 lira ödeme yapmanız gerekecek - Resim : 2

HATALI ŞETİR DEĞİŞTİRENLERE 1.507 TL CEZA KESİLİYOR

Trafikte belirlenen şerit değiştirme kurallarına uymayan sürücülere bu durumun tespiti halinde verilen para cezaları 2024 yılında yeniden belirlendi. 2024 yılında şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymayarak trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücülere bin 507 lira tutarında ceza kesilmektedir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER