Yeni ceza açıklandı! Ankaralı sürücüler trafikten men edilebilir 32 bin 170 TL ceza ödeyebilirsiniz

Trafiğe çıkan her sürücünün belirli kurallara uyması gerekiyor. Kendisi, yaya ve yolcuların can güvenliğini sağlamak, doğru trafik akışını sağlamak üzere trafik kurallarına uyması zorunluluğu bulunurken bu kuralların ihlali durumunda da çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya geliyor.

Yeni ceza açıklandı! Ankaralı sürücüler trafikten men edilebilir 32 bin 170 TL ceza ödeyebilirsiniz

Türkiye'de Karayolları Trafik Kanunu'na göre hazırlanan trafik kurallarına uyulması zorunluluğu bulunuyor. Trafikte uyulması gereken kurallara uyulmaması halinde sürücülere çeşitli yaptırımlar uygulanıyor. e Karayolları Trafik Kanunu'na göre hazırlanan trafik kuralları kazaları önlemek, trafik akışını hızlı ve güvenli bir şekilde sağlanması için sürücülerle paylaşılırken sürücülerin de bu kuralları ihlal etmemeleri gerekiyor.

Trafik kuralları özellikle sürücü, yolcu ve yayların can güvenliğini sağlamak amacıyla hayata geçirilirken trafik kazalarının, can ve mal kayıplarının önüne geçmesi de amaçlanıyor. Zorunlu trafik kurallarına uymayanlara cezai işlemler uygulanırken bu kurallardan biri de Başka bir araca tescilli plakayı takmak veya kullanmak olarak belirlenmiştir.

Yeni ceza açıklandı! Ankaralı sürücüler trafikten men edilebilir 32 bin 170 TL ceza ödeyebilirsiniz

Trafiğe başka bir araca tescilli plakayı takarak ya da kullanarak çıkan kişilere ciddi bir para cezası veriliyor. Bu çerçevede rekor artış kaydeden ‘Başka bir araca tescilli plakayı takmak veya kullanmak’ cezası ile ilgili detayları Haberankara.com okurları için derledik.

TRAFİĞE BU PLAKALARLA ÇIKANLARA 32.170 TL CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Araç tescil belgesi ve tescil plakasının, araç üzerinde bulundurulması zorunludur. Araç tescil belgesini araçta bulundurmayan ya da tescil plakasını monte edilmesi gereken yerin dışında farklı bir yere takan sürücülere idari para cezası verilir. Araç bilgileri doğrulanıncaya ve plaka takılıncaya kadar araç trafikten men edilir. Ayrıca bu kişiler Türk Ceza Kanununun (TCK) 204'üncü maddesi hükmüne göre adli işlem yapılır.

Yeni ceza açıklandı! Ankaralı sürücüler trafikten men edilebilir 32 bin 170 TL ceza ödeyebilirsiniz - Resim : 2

Bu çerçevede 2024 yılında yeniden değerleme oranına göre belirlenen trafik cezalarına zam gelirken bu kuralın ihlali durumunda da kişilere 32 bin 170 TL para cezası veriliyor. Bir ay içinde ödemenin yapılması durumunda da yüzde 25 indirimle ödenecek ceza tutarı 24 bin 127 lira 50 kuruş olarak uygulanıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER