Türkiye'nin ilk biyoçeşitlilik müzesi! Biyosfer Müze Ankara'da ziyaretçilerini bekliyor!

Türkiye’nin ilk biyoçeşitlilik müzesinin kurulduğu il olan Ankara’da Biyosfer Müze ilgi duyanlarca yoğun şekilde ziyaret ediliyor.

Türkiye'nin ilk biyoçeşitlilik müzesi! Biyosfer Müze Ankara'da ziyaretçilerini bekliyor!

Ankara müzeler açısından oldukça zengin bir kent olarak ön plana çıkıyor. Bu müzeler çok çeşitli konu başlıklarında olabiliyor. En dikkat çekici müzelerden birisi de Haccettepe Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Biyosfer Müze olarak biliniyor. Bu müze Türkiye’nin ilk biyoçeşitlilik müzesi olarak faaliyet gösteriyor. İçerisinde ise Anadolu’nun gen varlığı ile ilgili çok önemli materyaller sergileniyor.

BİYOSFER MÜZE HAKKINDA BİLGİLER

Haccettepe Üniversitesi’nde kurulu olan Biyosfer Müze içerisinde biyolojik, antropolojik, jeolojik koleksiyonlar bulunmaktadır. Bir araştırma müzesi olarak çalışma yapılırken içerisinde sergilenenlerin Anadolu’nun geçmişteki biyoçeşitliliği için çok önemli bir veri meydana getirmektedir.

Türkiye'nin ilk biyoçeşitlilik müzesi! Biyosfer Müze Ankara'da ziyaretçilerini bekliyor!

Anadolu ekosistemi doğal bir gen merkezi olarak değerlendirilmektedir. Dünyada mevcut olan sekiz adet gen merkezinin iki tanesi Anadolu topraklarındadır. Dolayısıyla bugün çok sayıda ülkede yetiştirilen bitkilerin ve hayvanların ataları Anadolu’dan dünyaya yayılmıştır. Bunun tespiti için ise Biyosfer Müze’nin kritik bir önemi vardır.

Türkiye'nin ilk biyoçeşitlilik müzesi! Biyosfer Müze Ankara'da ziyaretçilerini bekliyor! - Resim : 2

İÇERİSİNDE NELER VAR?

Biyosfer Müze 6500 metrekarelik bir alana sahip binada hizmet vermektedir. Bu bina içerisinde jeoloji, biyoloji ve antropoloji bilim dallarına ait koleksiyonlar yer almaktadır. Bina tamamen doğal taştan tasarlanmıştır. Müze içerisinde evrenin oluşumundan, yer kürenin jeolojik yapısına ve fosil örneklerine, mikroorganizmalardan bitki, mantar ve hayvanlara kadar çok sayıda örnek yer almaktadır.

Türkiye'nin ilk biyoçeşitlilik müzesi! Biyosfer Müze Ankara'da ziyaretçilerini bekliyor! - Resim : 3

ZİYARET ÜCRETSİZ

Haccettepe Üniversitesi’nde bulunan Biyosfer Müze ziyarete açıktır. Şu anda ücretsiz olarak bu müze ziyaret edilebiliyor. Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat 10:00 ile 16:00 arasında bu müze ziyarete açık bulunuyor. Bireysel ziyaretlerde herhangi bir şekilde randevu almaya gerek olmadığı bildiriliyor.

SONRAKİ HABER