Türkiye'nin en serin sokağı Ankara'da! Ferahlamak isteyen akın ediyor

Başkent Ankara'nın pek çok ilçesinde gezilip görülmesi gereken alanlar bulunurken bu alanlardan bir ise sıcak havalarda sağladığı serinlikle gündem oldu.

Türkiye'nin en serin sokağı Ankara'da! Ferahlamak isteyen akın ediyor

Ankara'da hafta sonu yapılacak aktivite arayışında olanlar için kentin gezilecek mekanlarını keşfetmeye devam ediyor. Ankara'da yaşanan sıcak havalardan bunalanlar serinleyecek yer arayışında olanlar için ise bir ilçe ihtiyaca cevap veriyor.

Ankara'nın tarihi ve kültürel değerlerine ev sahipliği yapan Beypazarı ilçesinde ise serinlik için alternatif çözümler üretildi. Ankara’nın Beypazarı ilçesinde tarihi Demirciler Sokağı’na yerleştirilen 14 adet vantilatörle; yerli ve yabancı turistler serinleme fırsatı buluyor.

TÜRKİYE’NİN EN FERAH SOKAĞI: BEYPAZARI TARİHİ DEMİRCİLER SOKAĞI

Beypazarı ilçesinde yerli ve yabancı çok sayıda turistin uğrak noktası olan tarihi Demirciler Sokağı’na 14 adet vantilatör konuldu. Sokağın üzerinin perdeler ile kapatılmasıyla da gölge bir ortam oluşturuldu. Bu sayede yerli ve yabancı turistler alışveriş yaparken yaz sıcaklarına rağmen ferah bir şekilde zaman geçiriyor.

Türkiye'nin en serin sokağı Ankara'da! Ferahlamak isteyen akın ediyor

Şehrin stresinden uzaklaşarak nefes almak isteyen vatandaşların uğrak noktası olan tarihi Demirciler Sokağı’nda vantilatörlerin ardından vatandaşların ve esnafın memnun olduğu öğrenilirken tarihi sokakta esnaflık yapan Hasan Özkan, “Çok olumlu ve güzel bir şey. Vatandaşlarımız ve turistler bu çarşıya geldiği anda alışveriş yapacağım diye vantilatörün dibinden ayrılmıyor. Vatandaş burada kalıyor, alışveriş ediyor ve esnaf memnun” diye konuştu. Tarihi sokağa alışveriş yapmaya gelen bir vatandaşlar serinlemeye uğraştığını ve vantilatörlerin yaz sıcağına çözüm olduğunu belirtti.

SONRAKİ HABER