Türkiye'nin en büyüğü Ankara'da! İnsanlar şifa bulmak için buraya geliyor

2010'lu yıllarda sağlık konusunda ülke genelinde yapılan en büyük yatırım Şehir Hastaneleri olmuştu. Zaman içerisinde sayıları giderek artan şehir hastanelerine ilgi yüksek bir şekilde devam ediyor.

Türkiye'nin en büyüğü Ankara'da! İnsanlar şifa bulmak için buraya geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim diyerek nitelendirdiği ve büyük ilgi gösterdiği Şehir Hastaneleri binlerce insanın hastalıklarına şifa bulmak için gittiği yer olmaya devam ediyor.

ŞEHRİN DEĞİL ÜLKENİN EN BÜYÜĞÜ

Milyonlarca insanın yaşadığı Ankara'da da yapılan şehir hastaneleri şehre önemli bir değer katmış, sadece şehre değil, komşu illere de fayda sağlamıştı. 2019 yılında açılan Bilkent ve 2022 yılında açılan Etlik Şehir Hastaneleri günümüzde aynı tempoda faaliyetlerini sürdürüyor.

Türkiye'nin en büyüğü Ankara'da! İnsanlar şifa bulmak için buraya geliyor

Ankara'nın 2. Şehir Hastanesi olan Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü ise sadece şehirde değil ülke genelinde ilk sırada yer alıyor. 2 yıla yakın bir zaman önce açılan hastane 4050 yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük şehir hastanesi olma ünvanını elinde bulunduruyor.

ANKARA'NIN SAĞLIK TURİZMİNDEKİ GÜCÜ

Hastane ayrıca tam 1,1 milyar Euroluk yatırım değeri ile sadece Türkiye'de değil dünya genelinde önemli bir proje olarak nitelendirilmektedir. Yenimahalle ilçe sınırları içerisinde yer alan Etlik Şehir Hastanesi sağlık turizmi açısından Ankara için önemli bir konumda yer almayı sürdürüyor.

Ankara'ya yeni bir şehir hastanesi açılıp açılmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Yurt genelinde yapımı devam eden bir çok şehir hastanesi inşaatı bulunuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER