Türkiye yanıyor resmen nefes alamayacaksınız! Bizzat bakan uyardı sıcaklık 10 derece birden artacak

Türkiye'de hava durumu verileri yakından takip edilmeye devam ediyor. Hava sıcaklıklarının artacağına ilişkin yapılan açıklama ile beraber çeşitli uyarılar da peş peşe sıralandı. Hava sıcaklıklarının 10 derece birden yükseleceği ifade edilirken hem MGM'den hem de bakandan uyarı geldi.

Türkiye yanıyor resmen nefes alamayacaksınız! Bizzat bakan uyardı sıcaklık 10 derece birden artacak

Nisan ayının ortaları ile beraber hava sıcaklıklarında hızlı yükseliş yaşanacağı ifade edilerek vatandaşlara birtakım uyarılarda bulunuldu. Hava sıcaklıklarına ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) günlük hava durumu verilerini de yayımladı. Hava durumu verilerine ilişkin bilgi sahibi olmak üzere detayları inceleyenleri bir de bakan uyarısı karşıladı.

Yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerine çıkacağını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu.

ÖNCE MGM SONRA BAKAN ÖZHASEKİ UYARDI: KAVRULACAĞIZ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ardından bir sıcak hava uyarısı da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den geldi.

Türkiye yanıyor resmen nefes alamayacaksınız! Bizzat bakan uyardı sıcaklık 10 derece birden artacak

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada hava tahmin raporlarına göre yurt genelinde 16 Nisan tarihinden itibaren sıcaklıklarda artış beklendiğini ifade etti. Sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üstünde seyretmesinin beklendiğini aktaran Bakan Özhaseki, ‘’Bazı illerimizde sıcaklıkların 30 derecenin üzerine çıkması öngörülmekte. Özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın Meteoroloji Genel Müdürlüğü'müzün verileri doğrultusunda dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum. Bununla birlikte doğal oksijen kaynağımız olan ormanlarımızda da havaların ısınmasıyla beraber herhangi bir yangın olmaması için tüm vatandaşlarımızın duyarlı hareket etmelerini bekliyorum.'' dedi.

Türkiye yanıyor resmen nefes alamayacaksınız! Bizzat bakan uyardı sıcaklık 10 derece birden artacak - Resim : 2

MGM'nin 16 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumuna göre yurdun tamamında güneşli hava etkili olacak. Sıcaklıklar artarak mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Öte yandan Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi devam ediyor.

Türkiye yanıyor resmen nefes alamayacaksınız! Bizzat bakan uyardı sıcaklık 10 derece birden artacak - Resim : 3

ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR'DE GÜNEŞLİ HAVA DEVAM EDECEK

Üç büyükşehirde güneşli havanın etkisini sürdüreceği ifade edilirken İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava sıcaklıklarının 26 dereceyi geçmesi bekleniyor. Ankara'da az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

Türkiye yanıyor resmen nefes alamayacaksınız! Bizzat bakan uyardı sıcaklık 10 derece birden artacak - Resim : 4

Ayrıca rüzgarın, Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER