Trafiğe çıkan Ankaralılar hepinizi ilgilendiriyor! Trafik cezası geldi 1671 TL ödeme yapmanız gerekecek

Güvenli bir trafik deneyimi için yaya, sürücü ve yolcuların belirlenen kurallara uyması gerekiyor. Özellikle sürücüler tarafından uyulması zorunlu olan kuralların ihlal edilmemesi hayati önem taşırken aksi durumlarda da idari para cezası ve yaptırım uygulanıyor.

Trafiğe çıkan Ankaralılar hepinizi ilgilendiriyor! Trafik cezası geldi 1671 TL ödeme yapmanız gerekecek

Ülkemizde güvenli bir trafik deneyimi için belirlenen trafik kuralları bulunuyor. Trafik kurallarına uymanın önemi her geçen gün meydana gelen trafik kazalarının ardından hatırlatılırken sürücü, yolcu ve yayların can güvenliği açısından büyük bir önem arz ediyor.

Trafiğin doğru şekilde ilerlemesi, güvenli ve konforlu olması için özenle hazırlanan kurallar sayesinde trafik kazalarının, can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Sürücüler tarafından ihlal edilen trafik kurallarının bazı yaptırımları bulunuyor. Haberankara.com okurları için trafik cezalarını derlemeye devam ederken bu kez plakası okunmayacak şekilde trafiğe çıkan sürücüler için verilen idari para cezasını derledik.

PLAKASI OKUNMAYAN ARAÇLA TRAFİĞE ÇIKAN SÜRÜCÜLERE CEZA

2023 yılı Yeniden Değerleme Oranına göre trafik cezalarına yüzde 112,9 oranında zam yapıldı. Trafik cezaları bu oranlar beraber hayli yüksek tutarlara çıkarken plakası net olmayan, plakası okunmadan trafiğe çıkan sürücülere de cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Trafiğe çıkan Ankaralılar hepinizi ilgilendiriyor! Trafik cezası geldi 1671 TL ödeme yapmanız gerekecek

Plakasız araç kullanımı ya da yanıltıcı plaka kullanarak trafiğe çıkan sürücüler trafik güvenliği için de tehdit oluştururken bu ihlalleri cezai işleme tabii tutuluyor. Trafik ekipleri tarafından yapılan denetim, uygulama, ve devriyeler sırasında plakalarında harf, rakamları silinen, mühürsüz ve kabartma plakalı araç kullanan ya da plakasız olarak trafiğe çıkan sürücülere cezai işlemler uygulanıyor. Bu durumda plakanın okunabilirliğini engelleyecek durumların tespit edilmesi durumunda ekiplerce sürücülere bin 671 lira ceza veriliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER