Trafiğe çıkan Ankaralı sürücüler hemen baksın! Seyir halinde bunu yapmanın bedeli 1507 TL oldu ceza kapıda

Trafikte yaya, yolcu ve sürücülerin uyması gereken zorunlu kurallar bulunuyor. Sürücülerin düştüğü basit gibi görünen ancak başkalarının hayatını tehlikeye atan durumların önüne geçmek için çeşitli yaptırımlar uygulanıyor. 2024 yılında zamlanan trafik cezalarının miktarı belli olurken bir kural ihlalinin bedeli de bin 507 liraya çıktı.

Trafiğe çıkan Ankaralı sürücüler hemen baksın! Seyir halinde bunu yapmanın bedeli 1507 TL oldu ceza kapıda

Ülkemizde zorunlu trafik kuralları bulunuyor. Bu kurallara uyulması büyük bir önem taşırken trafiğin düzenli ve güvenli olması için hazırlanan trafik kurallarına sürücü, yaya ve yolcuların da uyması gerekiyor. Trafik kurallarının ihlal edilmesi durumunda çeşitli cezaların ödenmesi gerekirken trafikte sürücülerin sıklıkla yaptığı hatalardan biri de kırmızı ışık ihlalidir.

Trafikte kırmızı ışığa uymayan, kırmızı ışıkta geçen sürücülere cezai işlemler uygulanıyor. Söz konusu kuralı ihlal eden sürücüler aynı zamanda trafiğin güvenliğini de tehlikeye atmış oluyor.

KIRMIZI IŞIK İHALALİNDE SÜRÜCÜLERE PARA CEZASI KESİLİYOR

Ankara'nın da kalabalık bölgelerinde trafikte sürücülerin sıklıkla kırmızı ışık ihlali yaptığı görülmektedir. Trafikte kırmızı ışığa uyma kuralını ihlal eden sürücülere para cezası verilmektedir.

Trafiğe çıkan Ankaralı sürücüler hemen baksın! Seyir halinde bunu yapmanın bedeli 1507 TL oldu ceza kapıda - Resim : 2

Seyir halinde olan sürücülerin trafik ışıklarına harfiyen uyması gerektiği halde kırmızı ışık kuralının ihlal edilmesi durumunda para cezası veriliyor. Birçok sürücü tarafından ihlal edilen kurallardan biri de sürücünün kırmızı ışık kuralını ihlal etmesi olarak karşımıza çıkarken kazaya da sebebiyet verebiliyor. Bu ihlal için ödenecek tutar ise 2024 yılında Yeniden Değerleme Oranına göre zamlandı.

Trafiğe çıkan Ankaralı sürücüler hemen baksın! Seyir halinde bunu yapmanın bedeli 1507 TL oldu ceza kapıda - Resim : 4

Kırmızı ışık kuralının ihlali halinde sürücüler 2024 yılı itibariyle bin 507 lira para cezasına tabii tutuluyor. Öte yandan 1.507 liralık cezanın 15 gün içerisinde ödenmesi durumunda yüzde 25 oranında indirim uygulanıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER