Toplu taşıma kullanan Ankaralılar bu cezadan haberiniz bile yok! EGO 50 tam bilet tutarında ceza kesiyor aman dikkat

Ankara'da her gün milyonlarca vatandaş toplu taşıma araçlarını kullanarak ulaşımlarını sağlıyor. Kentte toplu taşıma kullanan vatandaşların da uyması gereken pek çok kural bulunuyor. Bu kurallardan pek çok vatandaş habersizken EGO tarafından kurallar net bir şekilde listelendi. Böylelikle bir kuralın ihlali halinde 50 tam bilet tutarında ceza kesildiği bildirildi.

Toplu taşıma kullanan Ankaralılar bu cezadan haberiniz bile yok! EGO 50 tam bilet tutarında ceza kesiyor aman dikkat

Başkent Ankara'da çeşitli ulaşım ağları bulunuyor. Ankara'da bulunan ulaşım araçlarından Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne (ABB) bağlı EGO bünyesinde hizmet veren EGO otobüsleri, Ankara Metrosu, Ankaray ve Başkentray olarak karşımıza çıkıyor. ABB EGO bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarından her gün milyonlarca vatandaş yararlanırken toplu taşıma araçlarında uyulması gereken kurallar bulunuyor.

ABB EGO Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen kuralları derlediğimiz haberimizde ‘’EGO Genel Müdürlüğü Yolcu Taşıma Yönergesi''ne ilişkin bilgiler verdik. Ankara'da Raylı Sistem Yolcu Taşıma Yönergesi'ne göre belirlenene kurallar çerçevesinde ihlal durumunda 50 tam bilet tutarında kesilen cezai işlem bulunuyor .

ANKARA RAYLI SİSTEMLERİNDE KURALLARA UYMAYANA 50 TAM BİLET TUTARINDA CEZA

EGO Genel Müdürlüğü, Raylı Sistem Yolcu Taşıma Yönergesi ile toplu taşıma hizmetlerinden yararlanan yolcuların güvenli ve huzurlu bir şekilde taşınması için yolcuların uymakla zorunlu oldukları kuralları barındırıyor.

Toplu taşıma kullanan Ankaralılar bu cezadan haberiniz bile yok! EGO 50 tam bilet tutarında ceza kesiyor aman dikkat

ABB EGO Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen kurallar dahilinde ‘’İzin verilen yerlerdeki ilan, duvar afişi ve benzeri yayınlar çıkarılamaz, değiştirilemez, tahrip edilemez. Aksi halde 50 tam bilet tutarı ceza makbuz karşılığı uygulanır.'' maddesi yer alıyor.

Toplu taşıma kullanan Ankaralılar bu cezadan haberiniz bile yok! EGO 50 tam bilet tutarında ceza kesiyor aman dikkat - Resim : 2

ABB EGO Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen kurallar dahilinde ilan, afiş gibi yayınları çıkaran, tahrip eden ve değiştirme girişimin bulunan kişilere 50 tam bilet tutarında ceza kesiliyor. Tam bilet tutarının 15 lira olduğu günümüzde bu ceza 750 TL'ye tekabül ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER