TOKİ 72 ay vade ile ev sahibi yapacak! Ankara dahil 26 ilde konut ve iş yeri satışları başladı

TOKİ uygun fiyatla ev sahibi yapmaya devam ediyor! Resmi internet adresinden yayımlanan son duyuruya göre Ankara dahil toplamda 26 ilde konut sahibi yapacağını açıkladı.

TOKİ 72 ay vade ile ev sahibi yapacak! Ankara dahil 26 ilde konut ve iş yeri satışları başladı

Konut ve iş yeri sahibi olmak isteyen kişiler için TOKİ'den dönem dönem yapılan açık artırma ile satışlara bir yenisi daha eklendi. Resmi internet adresinden yapılan son açıklama ile birlikte peşinat ve vade ile konut ile iş yeri satışlarının yapılacağı ifade edildi. Bu çerçevede ne zaman başvuru yapılacağı ve açık artırma ile hangi illerde konutların satılacağı hakkında merak edilenler de artmaya başladı.

TOKİ'DEN 72 AY VADE İLE KONUT VE İŞ YERİ SATIŞLARI BAŞLIYOR!

Yayımlanan son duyuru ile birlikte 26 ilde 123 konut ile 29 ilde 296 iş yerinin satışa sunulacağı ifade edildi. Başvuru yapmak isteyen kişiler için 07-08 Aralık 2024 tarihlerinde açık artırma ile satışa çıkarıldığı belirtildi. Açıklamalar çerçevesinde alıcıların konutlara yüzde 25 peşinat 72 ay vade ile iş yerlerine ise yüzde 15 peşinat 60 ay vade ile sahip olabilecekleri açıklandı.

TOKİ'nin duyurusuna göre açık artırma, konutlar için 07 Şubat 2024 Çarşamba, iş yerleri için 08 Şubat 2024 Perşembe günlerinde saat 10.30'da düzenlenecek.

Açık artırma internet katılımı için kayıtlar 06.02.2024 Salı günü saat 10.30’a kadar alınırken, açık artırmanın Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda yapılacak. Öte yandan internet üzerinden emlakmuzayede com tr teklif verilebileceği belirtildi.

Yapılan bu açıklamanın ardından kişiler tarafından hangi iller üzerinden başvuruların yapılabileceği hakkında merak edilenler de araştırılmaya başlandı.

HANGİ İLLERDE KONUT VE İŞ YERİ SATIŞLARI YAPILACAK!

TOKİ tarafından yayımlanan son duyuru ile birlikte satışların yapılacağı konut ve iş yerleri için hangi illerde satışların yapılacağı merak konusu oldu. Bu çerçevede resmi internet sitesinden yapılan duyuruda satışların yapılacağı iller şu şekildeydi;

Konut satışı olacak iller:Adana, Afyonkarahisar, Ankara (Kızılcahamam %25 Peşin-120 ay vade), Aydın, Balıkesir, Batman, Çorum, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, İstanbul, İzmir, Karaman, Karsa, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Rize, Samsun, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van ve Yozgat.

İş yeri satışı olacak iller: Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Burdur, Bursa, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, İzmir, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Yozgat.

SONRAKİ HABER