Sonbaharın cennet hali burada yaşanıyor! Ankara'nın hemen dibinde

Havaların bir anda soğuması ile sonbahar gezi rotaları araştırılmaya başlanırken sonbaharın hiç tartışmasız en güzel yaşandığı yerlerden biri olan Yedigöller 'de kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Yapraklardan muhteşem görsel şov!

Sonbaharın cennet hali burada yaşanıyor! Ankara'nın hemen dibinde

Sonbaharda yaprakların renk değiştirmeye başlamasıyla beraber doğa eşsiz bir görsel şov sunarken gezmek isteyenlerin rotaları da değişti. Ankaralıların gezi rotaları da değişirken sonbahar denilince akla ilk gelen durak hiç kuşkusuz Yedi Göller oluyor. Türkiye'nin milli parkları arasında yer alan Yedigöller Milli Parkı en çok sonbaharda tercih ediliyor.

MUAZZAM BİR GÖRSEL ŞOV! YEDİGÖLLER PARKI NEREDE, NASIL GİDİLİR, ANKARA KAÇ SAAT?

Batı Karadeniz Bölgesi’nde Bolu’nun 42 kilometre kuzeyinde, Zonguldak’ın güneyinde yer alan Milli Parka Ankara–İstanbul karayolunun 152'nci kilometresindeki Yeniçağa ve 190'ıncı kilometresindeki Bolu’dan kuzeye ayrılan yollarla ulaşılır. Kışın Bolu–Yedigöller güzergâhı kar nedeniyle kapalı olduğundan ulaşım, Yeniçağa–Mengen–Yazıcık veya Devrek- Yazıcık üzerinden yapılır.

Sonbaharın cennet hali burada yaşanıyor! Ankara'nın hemen dibinde

Bolu'da yer alan Yedigöller Milli Parkı ile Ankara arası E89 üzerinden ulaşımın tercih edilmesi halinde 3 saat 24 dakika sürüyor.

Sonbaharın cennet hali burada yaşanıyor! Ankara'nın hemen dibinde - Resim : 2

Park her mevsimde eşsiz bir güzelliğe sahip bulunsa da özellike de sonbalarda yaprakların renk değiştirmeye başlamasıyla beraber görülmeye değer bir sanat eseri gibi kabul ediliyor. Bolu Yedigöller'de aynı zamanda kamp alanları da bulunuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER