Serinlemek isteyen Ankaralılara alternatif bulundu! Bu şelaleye giren bir daha çıkamıyor!

Yaz mevsiminin bunaltıcı sıcaklarıyla birlikte Ankara’da serinlemek isteyenler alternatif yerler arıyor. Ankara’nın en bilinen turistik yerlerinden birinde adı çok fazla bilinmeyen bir şelale bu ihtiyacı karşılıyor.

Serinlemek isteyen Ankaralılara alternatif bulundu! Bu şelaleye giren bir daha çıkamıyor!

Ankara, kent hayatındaki modern tarzı ve mimari alanındaki tarihi mirası kadar doğal güzellikleriyle de öne çıkıyor. Kentin dört bir yanında hala keşfedilmeyi bekleyen parklar, şelaleler, ormanlık alanlar özellikle yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında vaktini verimli geçirmek ve ferahlamak isteyen Ankaralıların ziyaretini ve ilgisini bekliyor.

Bu yerlerden biri de Uyuzsuyu Şelalesi. Ankara’nın Nallıhan ilçesindeki Karacasu köyünde yer alan şelale Ilıca Şelalesi olarak da biliniyor. Halk tarafından şifalı olduğuna inanılan Uyuzsuyu Şelalesi göz alıcı doğal güzelliği kadar bu şifalı yanıyla da bir girenin bir daha çıkamadığı, gelen ziyaretçilerin saatlerce altında yıkanmak ve suyundan içmek istediği bir şelale haline dönüşüyor.

Serinlemek isteyen Ankaralılara alternatif bulundu! Bu şelaleye giren bir daha çıkamıyor!

BİRÇOK CİLT HASTALIĞINA İYİ GELİYOR

Ankara’ya yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan Uyuzsuyu Şelalesi, Karacasu köyünün Sarıçalı dağı eteğinde yer alıyor. Şelalenin olduğu Sarıçalı dağının etrafını ise şelale kadar muhteşem bir görsellik yaratan çam ağaçları sarıyor.

Özellikle bazı cilt rahatsızlıkları, mantar, kaşıntı gibi rahatsızlıklarla mücadele eden ziyaretçilerin, Uyuzsuyu Şelalesi’nin suyundan faydalandığı hatta dönüşte bidon bidon bu suları doldurup evlerine gittikleri söyleniliyor.

Serinlemek isteyen Ankaralılara alternatif bulundu! Bu şelaleye giren bir daha çıkamıyor! - Resim : 2

UYUZSUYU ŞELALESİ’NE NASIL GİDİLİR?

Ankara ili sınırları içerisinde tek şelale olan Uyuzsuyu Şelalesi, Ankara’ya 200 km, Nallıhan’a 20 km uzaklıkta bir mesafede yer alıyor. Arabayla gidecekler ise birinci alternatif Kadıköy Çulhalar üzerinden, ikinci alternatif olarak da Uluhan´a giderken Karacasu’dan saparak gidilebilir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER