Oy kullanmaya gidemem demeyin! Ankara'da oy kullanmaya gidemeyecek durumda olanlar için yeni hizmet

31 Mart yerel seçimleri için sandık başında olacak vatandaşlar için oy kullanma saatleri de açıklandı. Oy kullanma saatlerini takip eden vatandaşlar yapılan açıklamanın ardından bazı sorularına yanıt ararken Ankaralı seçmenler için bir yeni hizmet daha seçim gününe özel olarak devreye alındı.

Oy kullanmaya gidemem demeyin! Ankara'da oy kullanmaya gidemeyecek durumda olanlar için yeni hizmet

Türkiye'de milyonlarca seçmen, 31 Mart Pazar günü sandığa gidecek. İl, ilçe, belde belediye başkanları ile muhtarların belirleneceği seçimlerde, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak. Bu çerçevede sandık başında oy verme görevini yerine getirecek olan seçmenler için Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) bir yeni hizmeti daha gündemine aldı.

Oy kullanmaya gidemeyecek durumda olan vatandaşlar için yeni bir hizmeti devreye alan ABB, oy kullanmaya gidemeyecek durumda olan vatandaşlar için yaptığı duyuru ile dikkati çekti. Oy kullanmaya gidemeyecek olan vatandaşlar için yapılan açıklamalar gündemde yer alırken ABB tarafından açıklanan hizmetin detayları da merak edildi.

ABB'DEN ENGELSİZ SEÇİM DESTEĞİ

ABB tarafından yapılan açıklamada ‘’Seçim günü oy kullanmaya gidemeyecek durumda olan yatalak ve engelli vatandaşlarımızı, özel gereksinime uygun araçlarımızla oy merkezlerine taşıyacağız.'' ifadelerine yer verilirken 21 - 28 Mart tarihleri arasında randevu alınabileceği aktarıldı.

Oy kullanmaya gidemem demeyin! Ankara'da oy kullanmaya gidemeyecek durumda olanlar için yeni hizmet

Bununla beraber yapılan açıklamanın detaylarında ‘’Seçim günü oy kullanmaya gidemeyecek durumda olan yatalak ve engelli vatandaşlarımız 21 - 28 Mart 2024 tarihleri arasında https://forms.ankara.bel.tr/secmen-tasima-formu adresinden randevu alabilirler. Randevu alan vatandaşlarımızı 08.30 - 16.30 saatleri arasında oy kullanacakları merkezlere taşıyacağız.'' denildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER