Öğrenci dostu şehir Ankara’nın En İyi 12 Üniversitesi belli oldu!

Ankara’daki en iyi üniversiteler arasında birçok seçenek yer alır. Devlet üniversiteleri kadar vakıf ve özel üniversitelerin de çok sayıda olması nedeni ile gençlere yeni imkanlar tanınmaktadır. Bu yazımızda Ankara'nın en iyi 12 üniversiteni derledik.

Öğrenci dostu şehir Ankara’nın En İyi 12 Üniversitesi belli oldu!

Ankara’daki en iyi üniversitelerden mezun olduktan sonra hem yurt dışında hem de yurt içinde iş bulmak, staj yapmak ve bir üst öğrenim seviyesine geçmek daha kolay olmaktadır. Bu sebep ile de gençler, daha iyi bir gelecek için Ankara’nın nitelikli üniversitelerini tercih ederler.

Ankara’daki en iyi üniversiteler arasında birçok seçenek yer alır. Devlet üniversiteleri kadar vakıf ve özel üniversitelerin de çok sayıda olması nedeni ile gençlere yeni imkanlar tanınmaktadır. Nitelikli ve kaliteli eğitim almak isteyen birçok kişi en iyi üniversiteleri tercih etmek ister. Bu sebep ile de özellikle lise döneminde girilen üniversite sınavlarına ve lise dönem puanlarına dikkat ederler.

Orta Doğu ve Teknik Üniversitesi (ODTÜ)

ODTÜ dünya çapında ünü olan bir üniversitedir. Köklü bir üniversite olması ve devlet üniversiteleri arasında yer alması nedeni ile birçok gencin hayalidir. Ankara üniversite sıralamalarında her sene birinci sırada yer almayı başaran bir üniversitedir. Dünya sıralamasında 500’lerde; Türkiye sıralamasında ise 1. sırada yer alır. Ankara sıralamasında da 1. sırada bulunur.

Öğrenci dostu şehir Ankara’nın En İyi 12 Üniversitesi belli oldu!

1956 yılından beri faaliyetlerine devam eden ODTÜ sadece kendi öğrencilerine değil başka üniversitelerin öğrencilerine de kucak açar. Her yıl düzenlenen sosyal ve kültürel etkinlikler, öğrenci destek programları, yurt dışı öğrenim programları ve daha fazlası ODTÜ’de bulunmaktadır. ODTÜ’deki birçok bölüm %100 İngilizce ile verilmektedir.

Ankara Üniversitesi

Ankara Üniversitesi en çok tercih edilen ikinci üniversitedir. Devlet üniversitelerinden biri olan Ankara Üniversitesi konumu, kalitesi ve nitelikli eğitim vermesi ile dikkat çeker. Tiyatro bölümünden mezun olan birçok kişi dünya çapında ün kazanmıştır. Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi ile ünlü olan Ankara Üniversitesi, dil eğitimine de büyük önem vermektedir.
1946 yılında kurulan ve günümüzde çalışmalarına ve eğitim hayatına devam eden bir üniversitedir. Türkiye’nin ilk üniversitesi hangisi diye sorulduğunda verilen yanıt da bu üniversitedir. Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi de hem eğitimin niteliği hem de ilk üniversite olması nedeni ile ün kazanmıştır.

Hacettepe Üniversitesi

Ankara Hacettepe Üniversitesi de ünlü olan üniversiteler arasında yer alır. 1967 yılından beri eğitim ve öğrenim hayatını destekleyen ve gençlerin gelişiminde büyük bir rol oynayan üniversitelerden biridir. Sadece ana dilde eğitimi değil aynı zamanda 4 farklı dil ile çok dilli eğitimi desteklemektedir. Hacettepe Üniversitesi de devlet üniversiteleri arasında yer alır ve kaliteli eğitimi ile dikkat çeker.

Öğrenci dostu şehir Ankara’nın En İyi 12 Üniversitesi belli oldu! - Resim : 2

Gazi Üniversitesi

Ankara Gazi denildiği anda ilk olarak akla üniversite gelmektedir. Kendi kültürü, genç desteği, öğrenciler için farklı imkanlar sunması gibi birçok farklı seçeneği vardır. Sadece eğitim için değil aynı zamanda sosyal ve kültürel imkanları nedeni ile de tercih edilir. Ankara’nın en iyi üniversiteleri arasında 4. sıraya sahiptir. Türkiye’nin en iyi üniversiteleri sıralamasında ise beşinci sırada yer alır.
Gazi Üniversitesi özellikle BESYO bölümü ile dikkat çekmektedir. Gazi BESYO mezunları günümüzde birçok önemli noktada yer almakta ve gençleri desteklemeye devam etmektedir. Mezunlarını koruyan ve mezunlarının yeni dönem öğrencileri ile bir araya gelmesine önem gösteren bir üniversitedir.

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi

Ankara Bilkent Üniversitesi, özel üniversiteler arasında yer alır. 1984 yılında kurulan ve ilk çalışmalarını vakıf bünyesinde gerçekleştiren bir üniversite olarak bilinir. İhsan Doğramacı Vakfı’nın öncülüğünde kurulduktan sonra günümüze kadar kaliteli eğitim ve eğitmen anlayışı ile gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk vakıf üniversitesi olan Bilkent, Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında da yer alır.

Öğrenci dostu şehir Ankara’nın En İyi 12 Üniversitesi belli oldu! - Resim : 3

Gençlerin sadece üniversite öğreniminin değil, üniversiteden sonra kariyerlerine başlatmaları ve iş hayatlarına dahil olmalarını sağlayacak olan merkezleri de kurmuşlardır. Bu noktada öncü olan üniversiteler arasında bulunur. Hem İngilizce hem de farklı dillerde eğitim vermeleri de üniversitenin öne çıkmasını sağlamıştır. Bu sebep ile de Ankara’nın nitelikli üniversiteleri arasında yer alır.

TED Üniversitesi

Ankara vakıf üniversiteleri arasında yer alan TED verdiği eğitim ile bilinen bir yerdir. Türk Eğitim Derneğinin kısaltmalarına sahip olan üniversitedeki bölüm sayısı az olmasına karşın eğitim kalitesi yüksektir. Ana dilde eğitim yerine farklı dilleri tasvip etmesi sebebiyle bölümlerin büyük bir çoğunluğunda İngilizce eğitim verilmektedir. Birçok devlet ve vakıf üniversitesine göre daha az öğrenciye sahiptir.

Çankaya Üniversitesi

Ankara Çankaya Üniversitesi nitelikli eğitim veren yerlerden biridir. Fakülte ve kampüs sayısının her sene artırmayı başaran ve birçok farklı öğrenciye ev sahipliği yapan üniversiteler arasında yer alır. Sadece lisans değil, aynı zamanda yüksek lisans ve doktora programları hazırlayarak gençlerin farklı öğrenim ihtiyaçlarını gidermeyi hedefler. Ankara'nın farklı lokasyonlarında kampüsleri vardır ve verdiği eğitimin yanı sıra eğitimin kalitesi ile de dikkat çeker.

Öğrenci dostu şehir Ankara’nın En İyi 12 Üniversitesi belli oldu! - Resim : 4

Atılım Üniversitesi

Ankara Atılım Üniversitesi 1997 yılında kurulan bir üniversitedir. Sadece Türk öğrencilere değil, aynı zamanda yurtdışındaki farklı ülkelerden gelen öğrencilere de ev sahipliği yapmaktadır. Birbirinden farklı ülkelerden gelen öğrenciler hem global anlamda birbirlerini geliştirirken hem de üniversitenin çok yönlü olmasını sağlar. Kapasitesini her geçen gün büyüten Atılım Üniversitesinin içerisinde 2 tane de özel yurt bulunmaktadır. Bu özel yurtlar kendi üniversite öğrencilerine açık olan yurtlardır.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi

TOBB Üniversitesi Ankara’nın ünlü üniversitelerinden biridir. Üniversite içerisinde genellikle teknik bölümler yer almaktadır. Bilgisayar mühendisliği, biyomedikal mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği gibi bölümler ile karşılaşılır. Bu bölümlerin taban puanları oldukça yüksektir. Başarı sıralamaları da aynı şekilde yüksek olmaktadır.
Üniversite hem nitelikli eğitim verirken hem de öğrencilerin kendini geliştirmesine özen göstermektedir. 2003 yılından itibaren eğitim vermeye başlayan TOBB Ekonomi ve Teknik Üniversitesi günümüzde 200’den fazla akademisyen ile öğrencilere eğitim vermeye devam etmektedir.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Ankara için önemli yerlerden biridir. 2.010 yılından itibaren devlet Üniversitesi olarak gençlere eğitim vermeye başlamıştır. 1.250 den fazla akademisyeni bulunur. Bünyesinde yer alan akademisyenler ile ilerici eğitim anlayışı benimsenmiştir. Üniversitenin içerisinde farklı bölümler yer alır.

Öğrenci dostu şehir Ankara’nın En İyi 12 Üniversitesi belli oldu! - Resim : 5
Örneğin ağız ve diş sağlığı bölümü, mütercim ve tercümanlık bölümü, atçılık ve antrenörlük bölümü gibi birbirinden farklı hedefler çerçevesinde bölümler hazırlanmıştır. Her bir fakülte farklı bir öğrenim durumunu göstermektedir. Gençlerin sosyal gelişimlerinin önemsenmesi ve okul dışı yeterliliklerinin artırılması için de imkanları artırılan bir üniversitedir.

Başkent Üniversitesi

Başkent Vakıf Üniversitesi ismi ile de bilinen Başkent Üniversitesi 1994 yılında kurulmuştur. Başarı puanları ve aynı zamanda destek sağladığı öğrenci programlarıyla dikkat çeker. Sağlık bölümlerinin yanı sıra hukuk, kültür, edebiyat, sanat ve aynı zamanda aşçılık gibi bölümleri bulunmaktadır. Birçok farklı öğrenme alanının desteklemesi nedeniyle bölüm sayısı ve fakülte sayısı oldukça fazladır.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi

THK Üniversitesi listedeki en geç kurulan üniversitelerden biridir. 2011 yılında kurulmuştur ve özellikle mühendislik alanlarına dair eğitim vermektedir. Vakıf üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi Ankara’nın nitelikli üniversiteleri arasında yer alır. Taban puanları bölümlere göre değişmekle birlikte genellikle 300 ila 420 aralığında bir puan sıralaması ile dikkat çeker.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER