Nostaljik karelerle tarihe götüren Ankara yolculuğu!

Geçmiş zaman Ankara fotoğrafları büyük ilgi ile takip ediliyor. Ankara'nın bazı yerlerinin tarihsel süreçte geçirdiği değişimler özellikle nostalji tutkunlarının takibinde bulunuyor.

Nostaljik karelerle tarihe götüren Ankara yolculuğu!

Başkent Ankara ile ilgili olarak çok sayıda araştırmalar yapılıyor. Bu önemli kentin geçmişi ve bugünü araştırmalara konu oluyor. Akademik çalışmaların sıklıkla yapıldığı Ankara'yı amatöre olarak sadece nostalji tutkuları ile takip edenler de oluyor. yaşadıkları kentim tarihsel süreçte hangi değişimlere uğradığını merak edenler eski dönem fotoğraflarını büyük bir merakla araştırıyorlar. Ankara'nın dünü ile bugünü arasında hangi farklar bulunuyor? Nostaljik fotoğraflar ile geçmiş zamanda Ankara'nın panoraması ortaya çıkıyor.

ANITKABİR 1953

Nostaljik karelerle tarihe götüren Ankara yolculuğu!

1953 yılında Anıtkabir ve çevresini gösteren bu fotoğraf bölgedeki değişimi ortaya koyuyor. Fotoğrafta henüz Anıtkabir'in inşaat halinde olduğu görülüyor.

BAHÇELİEVLER 1953

Nostaljik karelerle tarihe götüren Ankara yolculuğu! - Resim : 2

Bugün Ankara'nın çok önemli merkezlerinden birisi olan Bahçelievler ile geçmişteki görünümü arasında pek benzerlik bulunmuyor. Bahçelievler'in gelişimi ve değişimi nostalji fotoğraflarına konu oluyor.

GENÇLİK PARKI 1953

Nostaljik karelerle tarihe götüren Ankara yolculuğu! - Resim : 3

Ankara'nın bugün bir diğer merkezlerinden olan Gençlik Parkı'nın ve çevresinin 1953'teki görünümü de sık sık merak ediliyor.

İTFAİYE MEYDANI 1928

Nostaljik karelerle tarihe götüren Ankara yolculuğu! - Resim : 4

Cumhuriyet'in ilk yıllarında Ankara'da İtfaiye Meydanı'nı gösteren bu fotoğraf karesi çekildiğinde takvimler 1928 yılını gösteriyordu.

ANKARA KALESİ 1953

Nostaljik karelerle tarihe götüren Ankara yolculuğu! - Resim : 5

Ankara Kalesi bu kentin en sembol yerlerinden birisi olarak dikkat çekiyor. 1953 yılında Ankara Kalesi ve çevresinin görüntüsünü merak edenlerin meraklarını bu kare giderebiliyor.

ANKARA KIZILAY YENİŞEHİR 1953

Nostaljik karelerle tarihe götüren Ankara yolculuğu! - Resim : 6

Ankara Kızılay Yeni şehir için 1953 yılında çekilmiş bu kare nostalji tutkunlarını o yıllara götürüyor. Bugünün görüntüsü ile pek benzemeyen bu görüntü bu merkezi yerin de çokça değiştiğini gösteriyor.

SONRAKİ HABER