Ne Ankara Keçisi, Ne Ankara kedisi, Ankara'nın bu meşhur hayvanını görenler gözlerine inanamıyor!

Başkent Ankara kökeni binlerce yıl öncesine dayanan medeniyetlere ev sahipliği yapan bir yerleşim yeri olduğu kadar kendisi ile özdeşleşen bazı canlılar ile de adından söz ettiriyor. Bir kaç canlıyı sayabilen Ankaralılar bu canlının da aralarında olduğunu duyunca şaşkınlığını gizleyemiyor.

Ne Ankara Keçisi, Ne Ankara kedisi, Ankara'nın bu meşhur hayvanını görenler gözlerine inanamıyor!

Ankara günümüzde daha çok Türkiye'nin başkenti olarak tanınsa da yerli ve yabancı turistleri kendine çeken çok sayıda özelliğe sahip durumda bulunuyor. Başkentin tanınmasında rol oynayan ve nesilden nesile aktarılan canlılar arasında daha çok Ankara Keçisi ve Ankara Kedisi bilinse de Ankara ile özdeşleşen bir tavşan cinsi bulunuyor.

ANKARA TAVŞANI YÜZ YILLAR SONRA YENİDEN ANADOLU TOPRAKLARINA GELDİ

Ankara'ya özgü bir canlı çeşidi olan Ankara (Angora) Tavşanı asırlar boyunca Ankara topraklarında yetiştirilmiş ve yaşamış bir canlı türüyken zaman içinde pek çok canlı gibi nesli tükeniyor. Son olarak 1700'lü yıllarda yaşayan ve o zamandan sonra görülmeyen Ankara Tavşanı aradan geçen yüz yıldan fazla bir zaman dilimi sonrasında yeniden görüldü.

Ne Ankara Keçisi, Ne Ankara kedisi, Ankara'nın bu meşhur hayvanını görenler gözlerine inanamıyor!

Yurt dışında yaşayan bir Türk'ün Kayseri'ye getirdiği Ankara Tavşanı yeniden ait olduğu topraklarda yaşamaya başladı. Aradan geçen yıllar boyunca pek çok cinsi üretilen Ankara Tavşanı günümümüzde yünü büyük bir ticaret kaynağı olan bir canlı olarak bilinmektedir. Yününün çok sıcak tutması bir avantaj olarak gösterilirken yetiştirmesinin ve yününün kesilecek olgunluğa ulaşmasının beklenmesi bir eksi olarak görülüyor.

ANKARA TAVŞANI BU İLÇEDE ZİYARET EDİLEBİLİYOR

Yoğun bir yünlü görünümü ile dikkat çeken Ankara Tavşanı günümüzde Ankara'nın Pursaklar ilçesinde yer alan Endemik Vadide görülebiliyor. Daha önce bu canlının Ankara ile özdeşleştiğini duymayan ve bu bilgi ile ilk kez karşılaşan vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

Nesli koruma altına alınan Ankara Tavşanı ile Endemik Vadi'de uzmanlar ilgilenmeyi sürdürüyor. Endemik Vadi Ankara'nın adını taşıyan farklı canlılara da yuva olmayı sürdürüyor.

SONRAKİ HABER