Milli Emlak Ankara'da bedavadan bir tık pahalıya arsa satıyor! 98 bin liraya tapu sahibi olmak isteyen kaçırmasın

Ankara'da arsa yatırımı yapmak, arsa sahibi olmak isteyenlere Milli Emlak'tan satılık hazine arazileri arsalar duyuruldu!

Milli Emlak Ankara'da bedavadan bir tık pahalıya arsa satıyor! 98 bin liraya tapu sahibi olmak isteyen kaçırmasın

Milli Emlak Ankara'da bedavadan bir tık pahalıya arsa satıyor! 98 bin liraya tapu sahibi olmak isteyen kaçırmasın- Son dönemde konut fiyatlarında yaşanan yükseliş emlak yatırımcısını arsaya yönlendirirken arsaya olan yoğun talep satılık arsa fiyatları için de rekor zamların gelmesine neden olmuştu.

Özellikle de büyük şehirlerde ve yazlık bölgelerde satılık arsa fiyatları cep yakan seviyelere ulaşırken devreye Milli Emlak sokulmuştu. Arsa arzını arttırarak fiyatları düşürmek amacı ile devlet hazine arazilerini satışa sokma kararı almıştı. Bu kapsamda mülkiyeti hazineye ait olan ve atıl durumda olan arsa, tarla ve arazi vasıflı taşınmazlar satışa sunulmuştu.

MİLLİ EMLAK'TAN ANKARA'DA SATILIK ARSALAR, HAZİNE ARAZİLERİ!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ocak ve Şubat ayında satışa sunulacak hazine arazileri, arsa ve tarlalara ilişkin ilanları peş peşe yayımladı. Yayımlanan ilanlarda farklı illerde yer alan çok sayıda taşınmaz satışa çıkarken Ankara'da bu iller arasında yerini aldı. Pandemi döneminde rekor kıran konut ve arsa fiyatları ile emlak fiyatlarının en çok yükseldiği iller arasında yer alan Ankara'da Milli Emlak'tan ucuz fiyatlarla satılacak arsalar belli oldu.

Milli Emlak Ankara'da bedavadan bir tık pahalıya arsa satıyor! 98 bin liraya tapu sahibi olmak isteyen kaçırmasın

Farklı çok sayıda ilçede yer alan yüzlerce arsa satışa çıkarken Ankara Gölbaşı'nda yer alan 217 m2 büyüklüğe sahip olan arsanın satış fiyatı ise sadece 98 bin 100 TL olarak belirlendi. Yine Ankara Gölbaşı ilçesinde yer alan 533 m2 arsa 587 bin 150 TL fiyatla alıcı bulacak.

Milli Emlak Ankara'da bedavadan bir tık pahalıya arsa satıyor! 98 bin liraya tapu sahibi olmak isteyen kaçırmasın - Resim : 2

MİLLİ EMLAK'TAN ARSA NASIL SATIN ALINIR, M2 FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

Milli Emlak tarafından satışa sunulan tüm arsalar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından eksper çalışması yapılmakta, her arsanın satış fiyatı bu şekilde belirlenmektedir. Yani standart bir m2 fiyatı uygulanmamakta olup arsaların fiyatları özel çalışma ile belirlenir.

Arsa satışları için ilanlar MİLLİ EMLAK GOV TR resmi internet sitesi üzerinden yayımlanmakta olup her ilanın özelinde ilan tarihi, saati, şartları ve ilgili kurumun iletişim, başvuru bilgilerine yer verilmektedir.

SONRAKİ HABER