Milli Emlak Ankara'da 20.000 bin TL'ye hazine arazisi satıyor! Tapu sahibi olmak isteyen kaçırmasın

Milli Emlak hazine arazisi satışlarını duyurmaya devam ederken Ankara'da arsa yatırımı yapmak isteyen kişilere yönelik yeni ilanlar girildi.

Milli Emlak Ankara'da 20.000 bin TL'ye hazine arazisi satıyor! Tapu sahibi olmak isteyen kaçırmasın

Mülkiyeti devlete ait olan taşınmazların satışları tüm hızı ile devam ederken Milli Emlak beklenen Ankara duyurularını yayımladı. Pandemi döneminde konut ve arsa fiyatları rekordan rekora koşarken gayrimenkul fiyatlarının en çok yükseldiği illerin başında Ankara yer almıştı.

Ankara'da arsa fiyatları rekor üzerine rekor kırarken yatırım yapmak isteyen kişilere aradıkları fırsat Milli Emlak'tan geldi. Ankara'da arsa yatırımcılarının gözdesi olan Polatlı ilçesinde yer alan çok sayıda arsa satışa sunuldu. Yatırımlık arsa arayan kişiler için yılın son fırsat ilanları yayımlanırken Ankara'da satılık arsa fiyatları ise 20 bin TL'den başlıyor.

ANKARA'DA MİLLİ EMLAK'TAN SATILIK ARSA M2 FİYATLARI NE KADAR?

Milli Emlak'tan satılık hazine arazisi ve arsalar için genel bir m2 fiyatı uygulaması bulunmuyor. Mülkiyeti devlete ait olan ve atıl durumda bekleyen yani kullanılmayan arsalar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından ekspertiz çalışması yapılıyor. Bu çalışmada satılacak olan arsa özelinde satış fiyatı ve m2 fiyatı belirleniyor. Ardından bu taşınmaz için Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından ihale ilanı yayımlanarak satış koşulları ilan ediliyor.

Milli Emlak Ankara'da 20.000 bin TL'ye hazine arazisi satıyor! Tapu sahibi olmak isteyen kaçırmasın

Milli Emlak'ın satışa sunduğu tüm arsalar Milli Emlak GOV TR internet sitesi üzerinden yayımlanırken her ilanda arsanın ihale tarihi, ihale başlangıç fiyatı ve satışa konu olan arsanın özellikleri ile m2 bilgileri yer alıyor. Her arsa için ihale tarihi belirlenirken bu tarihlerde başvuru sahipleri arasından en yüksek teklifi sunan taşınmazı satın almaya hak kazanıyor.

SONRAKİ HABER