MGM'den son dakika açıklaması geldi! Resmen donacağız Ankara -21 dereceyi görecek

Ocak ayının ilk haftalarında hava durumu verileri yakından takip edilirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bir son dakika açıklaması geldi. Meteoroloji tarafından yapılan açıklama kapsamında pazar günü itibariyle hava sıcaklıklarının düşeceği kaydedilirken uzman isimden de Ankara uyarısı geldi.

MGM'den son dakika açıklaması geldi! Resmen donacağız Ankara -21 dereceyi görecek

Ülkemizde hava durumu verileri Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanıyor. MGM tarafından yayımlanan hava durumu verileri illere göre saatlik ve haftalık olarak detaylandırılırken bir yandan da yurt genelinde hava durumu verileri paylaşılıyor.

Türkiye'nin pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesi beklenirken MGM'nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre, pazar gününden itibaren öncelikle yurdun batı bölgelerinde sağanak, güney ve batı kıyılarda gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların, zamanla tüm yurtta etkili olacağı tahmin ediliyor.

PAZAR GÜNÜ İTİBARİYLE HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK

10 Ocak Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla Türkiye'nin güney ve batı kıyı kesimlerinde yağmur, iç ve batısı kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, güney ve batı kesimler ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli olacağı öngörülüyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ise 10 Ocak tarihinde kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere hafta boyunca hızlı ve ani düşüşle mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

MGM'den son dakika açıklaması geldi! Resmen donacağız Ankara -21 dereceyi görecek

Rüzgarın, pazar ve pazartesi günleri batı ve iç bölgelerde güney ve batı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin edilirken soğuk ve yağışlı havanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı MGM tarafından yapılan meteorolojik tahmin ve erken uyarıların yakından takip edilerek, dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Meteorolojik tahmin ve erken uyarılara, "mgm.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama, Meteorolojinin Sesi Radyosu ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor.

ANKARA -21 DERECEYİ GÖRECEK

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ise vatandaşları soğuk havalara karşı uyarırken Ankaralılar için bir de uyarıda bulundu. Meteoroloji Uzmanı Ökten, "Bu neslin görmediği hiçbir şey kalmadı demiştik. Meğerse varmış. Cumhuriyet tarihinin en soğuk ve en karlı günleri yolda olabilir. Antalya ve Adana'da bile kar örtüsü ve Ankara'da bile gece -21 dereceler mümkün..." dedi. MGM tarafından pazar günü itibariyle hava sıcaklıklarının düşeceği açıklandı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER