Metro Ankaray Başkentray kullananlar aman dikkat! Farkında olmadan yapıyor olabilirsiniz ancak 750 TL cezası var

Her gün Ankara'da raylı sistemleri kullanan milyonlarca vatandaş bulunuyor. Raylı sistemlerde uyulması gereken kurallar EGO Genel Müdürlüğü tarafından belirlenirken farkında bile olmadan yapılan bazı hataların da cezai yaptırımı bulunuyor. Raylı sistemlerde yapılan bir kural ihlalinin 50 tam bilet yani 750 TL tutarında cezası olduğu bildirildi.

Metro Ankaray Başkentray kullananlar aman dikkat! Farkında olmadan yapıyor olabilirsiniz ancak 750 TL cezası var

Toplu yaşamın gereği olarak bazı kurallara uyulması gerekiyor. Nezaket kurallarına uyulması büyük bir önem taşırken Başkent Ankara'da şehir içi ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edenler için belirlenmiş olan kurallar bulunuyor.

Ankara Metrosu, Başkentray ve Ankaray kullanan vatandaşalar için EGO Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen kurallara uyulması büyük bir önem taşırken bu kurallara uymayanlar için çeşitli yatırımlar uygulanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü Raylı Sistem Yolcu Taşıma Yönergesi ile belirlenen kurallar çerçevesinde uyulması gereken bir kural var ki ihlali halinde vatandaşa 50 tam bilet tutarı olan 750 TL değerinde ceza kesiliyor.

ANKARA RAYLI SİTEMLERDE BU KURALA DİKKAT!

Toplu taşıma araçları ile her gün şehir içi ulaşımını sağlayan milyonlarca vatandaş, trafik sorunun olmaması nedeniyle raylı sistemleri kullanmayı tercih ediyor.

Metro Ankaray Başkentray kullananlar aman dikkat! Farkında olmadan yapıyor olabilirsiniz ancak 750 TL cezası var

Vatandaşların kullandıkları raylı sistemlerde belirlenen kurallara uyması ve sorumluluklarını da yerine getirmesi gerekiyor.

Metro Ankaray Başkentray kullananlar aman dikkat! Farkında olmadan yapıyor olabilirsiniz ancak 750 TL cezası var - Resim : 2

Raylı sistemler için hazırlanan kurallara uymayan yolcululara da cezai işlemler uygulanıyor. Toplu yaşamın gerektirdiği kuralları ihlal edenler için EGO Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden raylı sistemler arasında yer alan toplu taşıma araçlarını kullananlar için uyulması gereken kuralları belirledi. Söz konusu kurallardan biri de;

‘’İstasyonlarda acil durum telefonları, acil durum butonları, yangın alarm butonları ve araçlarda bulunan yolcu alarm kolu, kapı acil çıkış kolu kullanım talimatı dışında kullanılamaz.

Metro Ankaray Başkentray kullananlar aman dikkat! Farkında olmadan yapıyor olabilirsiniz ancak 750 TL cezası var - Resim : 3

İstasyonlardaki ve araçlardaki yangın dolaplarını ve yangın tüplerini amacı dışında açmak ve kullanmak yasaktır. Aksi halde 50 tam bilet tutarında ceza makbuz karşılığı uygulanır.'' ifadeleri ile açıklandı.

Metro Ankaray Başkentray kullananlar aman dikkat! Farkında olmadan yapıyor olabilirsiniz ancak 750 TL cezası var - Resim : 4

Bu durumda belirlenen kuralların ihlali halinde kişiye 50 tam bilet tutarında ceza kesileceği açıklandı. 15 TL olan tam bilet tutarı hesaplandığında kuralı ihlal eden kişinin toplamda 750 TL ceza ödemesi gerektiği kaydedildi.

Haberankara.com / alınamaz ve kopyalanamaz.​​​​​​​

SONRAKİ HABER