Meğer biz kıymetini bilememişiz Ankara altın gibi oldu! Taşı bile para ediyor rağbet her gün artıyor

Başkent Ankara'ya olan rağbet her geçen artarken kentle ilgili ortaya çıkan sayısal veriler de gündemin önemli konu başlıkları arasında yer aldı. Deyim yerindeyse Ankara'nın taşı toprağı altın olurken kentin değerinin arttığına ilişkin ortaya çıkan veriler de İstanbul'u solda sıfır bıraktı.

Meğer biz kıymetini bilememişiz Ankara altın gibi oldu! Taşı bile para ediyor rağbet her gün artıyor

25 ilçesi ile milyonlarca nüfusu barındıran Ankara, Türkiye'nin Başkenti konumunda bulunuyor. Tarihte pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Ankara, içerisinde öğrenci ve memur kesimi de barındırması ile beraber pek çok kültüre de aynı zamanda ev sahipliği yapıyor.

Ankara'nın yıllar içinde göç alan bir şehir haline dönüşmesi de ‘taşı toprağı altın oldu’ dedirtti. Kentte sanayinin de gelişmesi ile beraber rağbet görmeye devam ederken 6 Şubat depremlerinin ardından da göç almaya başladı. Pek çok nedenden dolayı Ankara'ya göç artarken kentte ilgili ortaya çıkan bir veri de İstanbul'u solda sıfır bıraktı.

Meğer biz kıymetini bilememişiz Ankara altın gibi oldu! Taşı bile para ediyor rağbet her gün artıyor

6 Şubat tarihli deprem felaketinin ardından 11 ilden yaşanan göç ve İstanbul başta olmak üzere deprem endişesinin ortaya çıkması ile beraber Ankara’da konut talebini zirveye taşıdı. Türkiye ortalamasının üzerinde fiyat artışı yaşayan Ankara, dünya kentleri arasında da lider konumuna yükseldi.

ANKARA GÖÇ ALMAYA BAŞLADI, KONUT FİYATLARI FIRLADI

Başkent Ankara’da satılık ve kiralık konutta fiyat yükselişi hız kesmiyor. 6 Şubat depremlerinin etkisiyle aldığı göç ve deprem riski altındaki şehirlerden taşınma telaşı Ankara'ya göçü artırdı. Artan talep, fiyatları yükseltirken son bir yıl içinde kentte konut fiyatları yüzde 78 oranında değer kazandı.

Meğer biz kıymetini bilememişiz Ankara altın gibi oldu! Taşı bile para ediyor rağbet her gün artıyor - Resim : 2

Ankara, yüzde 63 olan Türkiye ortalamasının üzerine çıkarken İstanbul'u da sollamış oldu. Öte yandan dünyada da konut fiyat artışında zirveye yükselen Ankara, en hızlı fiyat artışı yaşayan şehir oldu.

Meğer biz kıymetini bilememişiz Ankara altın gibi oldu! Taşı bile para ediyor rağbet her gün artıyor - Resim : 3

Ankara söz konusu araştırmada yıllık yüzde 102,7 fiyat artışı ile listenin ilk sırasında yer alırken kentin taşı toprağı altın konumuna geldi. Ankara'da evi arsası olan parasını katbekat katlarken ev almak isteyenler ise artan fiyatlar nedeniyle konuta ulaşmakta zorlanmaya başladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER