Kredi kartı bulunan Ankaralılar dikkat! Meğer bilmeden aynı ücreti ödüyormuşsunuz

Türkiye'de enflasyonun yükselmesi ile beraber artan nakit ihtiyacı nedeniyle kredi kartına olan rağbet artıyor. Bu çerçevede kredi kartları ile ilgili bir detay ortaya çıkarken kredi kartı kullanıcıları için önemli açıklamalara yer verildi.

Kredi kartı bulunan Ankaralılar dikkat! Meğer bilmeden aynı ücreti ödüyormuşsunuz

Pandemi döneminin ardında Türkiye'de enflasyonla mücadele hız kazandı. Enflasyonun yükselmesi ile beraber maliyet artışları hız kazanırken zam haberleri de ardı ardına geldi.

Artan fiyatlar nedeniyle çeşitli harcamalarını kredi kartı ile yapan vatandaşların da kredi kartı kullanımı arttı. Artan kredi kartı kullanımı nedeniyle bir takım önlemlerin alınacağı gündeme gelirken kredi kartı kullanımında ‘aidat' ayrıntısına ilişkin uzmanlardan yeni bir açıklama geldi.

DAHA ÇOK KREDİ KARTI DAHA ÇOK AİDAT DEMEK

Ekonomik zorluklar karşısında çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kredi kartı kullanan vatandaşlara kart aidatı açıklaması geldi. Geçtiğimiz haftalarda kredi kartı aidatlarının yüzde 50 ile yüzde 70 arasında artmasıyla bazı kredi kartı ücretleri bin 500 TL'ye kadar yükseldi.

Kredi kartı bulunan Ankaralılar dikkat! Meğer bilmeden aynı ücreti ödüyormuşsunuz

Devletin uyguladığı kredi kartı limitlerinin tüm bankalar için ortak belirlendiği dönemde vatandaşlar çoklu kart kullanımından vazgeçmezken BKM verilerine göre Türkiye'deki toplam kredi kartı sayısı, ülke nüfusunu geçti. Bu çerçevede artan nakit ihtiyacı nedeniyle ihtiyaçlarını kredi kartı aracılığı ile gideren vatandaşların ortalama 4 kredi kartı olduğu hesaplanırken kişinin yıllık ödemesi gereken aidatın 6 bin TL'ye kadar çıkabileceğine dikkat çekildi.

Kredi kartı bulunan Ankaralılar dikkat! Meğer bilmeden aynı ücreti ödüyormuşsunuz - Resim : 2

Kredi kartı aidatlarının bin 500 TL'ye yükselmesi ile birlikte vatandaşların kredi kartı kullanım alışkanlıklarını yeniden gözden geçirmesi gerektiği aktarılırken tüketiciler ise kredi kartı kullanmaktan vazgeçmiyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER