Konut satışları ivme kaybetti! Ankaralılar konut alamıyor işte yeni rakamlar

Ülkemizde pandemi önemi ile beraber başlayan fiyat artışları vatandaşların bütçelerini zorlamaya devam ediyor. Taşınmaz fiyatlarındaki artışlar nedeniyle satış rakamlarında yaşanan azalma dikkati çekiyor. Konut fiyatlarının yükselişi vatandaşın satın alımını etkilerken açıklanan TÜİK verisi de vatandaşın konuta rağbetinin azaldığını gösterdi.

Konut satışları ivme kaybetti! Ankaralılar konut alamıyor işte yeni rakamlar

Türkiye'de artan konut fiyatları vatandaşların konuta olan erişimini zorlaştırıyor. Konut satışlarında yaşanan düşüş sektör temsilcilerini endişelendirirken vatandaşlar da konut alabilmek adına avantajlı satışları araştırıyor. Konut satın almak isteyen vatandaşlar artan kredi faizleri nedeniyle nakde olan ihtiyaçlarına çözüm bulamazken Ankara'da ortalama konut satış rakamının da 1 milyon 600 bin liraya yükseldiği kaydedildi.

Artan kredi faizleri, konut satış rakamlarındaki yükselişle beraber konut alımı eskiye göre durma noktasına gelirken Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yeni bir analizini daha açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Bununla beraber Ankara'daki konut satışlarının durumu da merak konusu olurken Haberankara.com okurları için detayları derledik.

ANKARA'DA KONUT SATIŞLARI HIUZ KESTİ

Artan fiyatlar nedeniyle konuta erişimde zorluk yaşayan vatandaşların durumu TÜİK verileri ile gözler önüne serildi. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye genelinde konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azaldı. 80 bin 308 konut satışı yapıldığı açıklanırken konut satışlarında İstanbul 13 bin 423 konut satışı ve Yüzde 16,7 ile en yüksek paya sahip oldu.

Konut satışları ivme kaybetti! Ankaralılar konut alamıyor işte yeni rakamlar

Satış sayılarına göre İstanbul'u6 bin 709 konut satışı ve Yüzde 8,4 pay ile Ankara, 5 bin 250 konut satışı ve Yüzde 6,5 pay ile Antalya izledi. Ankara'da konut satışlarının düşmesi ile beraber vatandaşlar da fiyatların yüksekliğinden şikayet etti.

Konut satışları ivme kaybetti! Ankaralılar konut alamıyor işte yeni rakamlar - Resim : 2

Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 17 konut ile Ardahan, 38 konut ile Hakkari ve 40 konut ile Bayburt oldu. Ülkemiz genelinde konut satışlarında yaşanan azalma da gayrimenkul sektörü için endişe vermeye başladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER