Kış ayının tadını çıkarmak isten Ankaralıların yeni gözdesi olacak! Ilgaz Dağı Milli Parkı açılışı bekleniyor

Bu sene kış ayının tadını çıkarmak isteyen Ankaralılar yakın civarda kayak merkezinin nerede bulunduğu konusunda araştırmalar yapmaya başlamıştı. Bununla birlikte Ankara'ya yakın bölgelerde yeni açılan Milli Park müjdesi verildi.

Kış ayının tadını çıkarmak isten Ankaralıların yeni gözdesi olacak! Ilgaz Dağı Milli Parkı açılışı bekleniyor

Kış ayının gelmesi ile birlikte Ankaralı vatandaşlar tarafından kış tatilinin en iyi nerede yapılabileceği konusunda merak edilenler artmaya başladı. Merak edilen bu konuların artmasının ardından pek çok Ankaralıların ziyaret edebileceği, karın keyfinin çıkarılabileceği yeni yerler de tanıtılmaya başlandı.

Bu kapsamda yakın zamanda açılışının gerçekleştirilmesi için gün sayılan Ilgaz Dağı Milli Park hakkında gelen açıklamalarda pek çok ilin merkezinde bulunan parkın binlerce ziyaretçisini ağırlamaya hazırlandığı ifade edildi. Ankara, Çankırı, Çorum, Kastamonu ve Karabük illerinden kolay bir şekilde ulaşımın sağlanabileceği Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda tüm hazırlıkların tamamlandığı, kar yağışının ardından ziyaretçileri için kapılarını açacağı öğrenildi.

KIŞ TATİLİ İÇİN GÜN SAYILIYOR!

Kastamonu ile Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı Milli Parkı için hazırlıklar tamam! Batı Karadeniz’in 2 bin 587 rakımlı Büyük Hacet Tepesi ile en yüksek dağı Ilgaz Dağı'nda açılacak olan Milli Park ve Yıldıztepe Kayak Merkezi'ni ziyaret etmek isteyen Ankaralıların 200 km mesafe ile ulaşım sağlayarak kış ayının keyfini güzel bir şekilde çıkarabilecekleri ifade edildi.

Kendi araçları ile ulaşım sağlayamayan kişilerin Kastamonu Havalimanı'nın yapımının tamamlanması ile birlikte ulaşımının daha kolay bir şekilde tamamlanabileceği açıklandı. Bu nedenle de kişilerin tatil için herhangi bir sorun yaşamadan ulaşımı sağlayarak tatil yapabilecekler.

Kış ayının tadını çıkarmak isten Ankaralıların yeni gözdesi olacak! Ilgaz Dağı Milli Parkı açılışı bekleniyor

TATİL İÇİN KAR YAĞIŞININ BAŞLAMASI BEKLENİYOR!

Ilgaz Dağı Milli Parkı'nı ziyaret ederek karın tadını çıkarmak isteyen kişilerin hem doğal güzelliklerinin arasında yürüyüş yapabileceği hem de kızak ile kayarak keyifli vakit geçirebileceği öğrenildi. Dağın içerisinde bulunan kamu kuruşların ve özel sektöre ait toplamda 7 tesis bulunduğu belirtilirken, yılbaşı için de şimdiden pek çok otelin doluluk oranına ulaştığı belirtildi.

Şu anda tatil için plan yapan vatandaşların ise beklenen yoğun kar yağışının hemen ardından özellikle de kayak merkezinde keyifli vakit geçirilmesi için planların yapılacağı ifade edildi. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisinde bulunan kayak merkezi ile Yıldıztepe Kayak Merkezi ve 2020 yılında açılışı yapılan 5,6 kilometrelik piste sahip Yurduntepe Kayak Merkezi'nin özellikle de Ankara ilinde ziyaretçilerine kapılarını sonuna kadar açmayı planlandığı açıklandı.

SONRAKİ HABER