Kentsel dönüşümde 6 milyon TL banka desteği! Başvuru yapan Ankaralılara 10 yıl vade ile finansman desteği sağlanacak

Zayıf ve eskimiş yapı stokunun büyük depremlerde tehlike yaratması ile beraber kentsel dönüşüme olan ilgi de arttı. Kentsel dönüşümle ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler için Ziraat Katılım'dan finansman açıklaması gelirken başvuru sahiplerine 10 yıl vade ile 6 milyon TL nakit desteği sağlanacağı bildirildi.

Kentsel dönüşümde 6 milyon TL banka desteği! Başvuru yapan Ankaralılara 10 yıl vade ile finansman desteği sağlanacak

Türkiye tarihine geçen yıkıcı depremlerle ilgili olarak uzmanlar yapı stokunun önemine dikkat çekemeye başladı. Yapı stokunun zayıf ve eski olduğu yapılarda depremlerin yıkıcı etki gösterdiğine dikkati çeken uzmanlar kentsel dönüşüm çağrılarında bulunurken kendi imkanları ile kentsel dönüşüm yapacak olan vatandaşlar için finansman desteği de açıklandı.

Kentsel dönüşümde finansman desteği merak edilirken 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında bulunan riskli bölgelerdeki binaların yenilenmesi için verilen nakdi destek finansman, Ziraat Katılım tarafından başvuru sahiplerine ödenirken bu finansmanın da detayları merak edildi. Ziraat Katılım finansman desteğine ilişkin olarak resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulundu.

ZİRAAT KATILIM'DAN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE FİNANSMAN DESTEĞİ

Ziraat Bankası tarafından hayata geçirilen Ziraat Katılım, kentsel dönüşüm için vatandaşlara finansman desteği sunuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen kar destek oranlarından faydalanılabilmesi için banka tarafından açıklanan detaylarda gayrimenkulün riskli alanda bulunması ve riskli alan içinde yer almamakla birlikte gayrimenkulün ‘’riskli yapı’’ olduğuna dair teknik raporlarla tespit edilmiş olması gerektiği kaydedildi.

Kentsel dönüşümde 6 milyon TL banka desteği! Başvuru yapan Ankaralılara 10 yıl vade ile finansman desteği sağlanacak

Kentsel dönüşüm finansmanından kimlerin yararlanabileceği merak konusu olurken banka tarafından bu konuda da detaylar paylaşıldı.

Ziraat Katılım tarafından sağlanan kentsel dönüşüm finansman desteğinden;

Konutlarını yeniden inşa etmek isteyen hak sahipleri,

Riskli yapılarda en az 1 yıl oturan kiracı veya sınırlı ayni hak sahipleri,

Konutu riskli yapı olarak tespit edilen ve farklı bir konut almak isteyen malikleri yararlanabiliyor.

Kentsel dönüşümde 6 milyon TL banka desteği! Başvuru yapan Ankaralılara 10 yıl vade ile finansman desteği sağlanacak - Resim : 2

Konut nitelikli bağımsız bölümlerin yapımı veya edinimi nitelikli finansmanlarda bir bağımsız bölüm için kar payı destekli finansman tutarı en fazla 1 milyon 250 bin TL olarak belirlenirken birden fazla bağımsız bölüme sahip olan hak sahipleri adına kar payı desteği sağlanacak toplam finansman tutarı her bir bağımsız bölüm için 1 milyon 250 bin TL'yi aşmamak kaydıyla toplamda en fazla 6 milyon TL destek sağlanıyor.

Konut nitelikli bağımsız bölümler için güçlendirme amacıyla kullandırılacak finansmanlarda ise bir bağımsız bölüm için kar payı destekli finansman tutarı en fazla 320 bin TL olarak belirlenirken birden fazla bağımsız bölüme sahip olan hak sahipleri adına kar payı desteği sağlanacak toplam finansman tutarı her bir bağımsız bölüm için 320 bin TL'yi aşmamak kaydıyla toplamda en fazla 1 milyon 600 bin TL olacağı açıklandı.

Kentsel dönüşümde 6 milyon TL banka desteği! Başvuru yapan Ankaralılara 10 yıl vade ile finansman desteği sağlanacak - Resim : 3

Hak sahiplerine kullandırılacak kar destekli konut finansmanı için azami vade 10 yıl olarak belirlenirken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen 2012/3803 sayılı Bakanlar Kurulu kararınca; konut için finansman desteği oranları yine bakanlık tarafından belirleniyor. Bu çerçevede kentsel dönüşümde finansman desteğinden yararlanmak isteyenler de banka ile iletişime geçerek finansman desteğini belirli şartlar altında kullanabiliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER