Kaynana çatlatan Ankara tavası tarifi! Yerken aman parmaklara dikkat

Ankara'nın ünlü yemekleri arasında yer alan Ankara Tavası yemeğinin lezzet sırrı ifşalandı. İçine bunu koyun tadına doyamayacaksınız...

Kaynana çatlatan Ankara tavası tarifi! Yerken aman parmaklara dikkat

Kaynana çatlatan Ankara tavası tarifi! Yerken aman parmaklara dikkat- Ankara mutfağının tarihi değerleri arasında yer alan ve şehrimizin bilinen en önemli lezzetleri arasında gösterilen Ankara tarifinin gizli lezzet sırrı ustası tarafından açıklandı.

İçerisinde kuşbaşı et, arpa şehriye, domates, biber ve et suyu gibi pek çok lezzet unsurunu barındıran Ankara Tavası yapması zahmetli bir yemek olsa da yemesi son derece lezzetli olması nedeniyle sofraların özellikle de davet sofralarının vazgeçilmezi oluyor. İşte lezzetli Ankara Tavası yemek isteyenlerin dikkat etmeleri gerekenler.

ANKARA TAVASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELER?

1.5 su bardağı arpa şehriye

400 gram kuşbaşı et

2 adet orta boy yeşil biber

1 adet orta boy domates

2 diş sarımsak

1 adet orta boy kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

Tatlandırmak için karabiber, tuz, pul biber

Şehriye için haşlanılan etin suyu

ANKARA TAVASI TARİFİ! LEZZETLİ TAVA NASIL YAPILIR?

İlk olarak eti üzerini geçecek kadar su koyup kaynatalım. Et haşlandıktan sonra suyunu süzelim. Bu aşamada 3 su bardağı kadar et suyu elde etmeye özen gösterelim.

Ayrı bir tencereye tereyağı koyalım. Haşlanan etleri yağa ekleyelim ve biraz kavurduktan sonra ilk olarak yemeklik doğranmış kuru soğanla ezilmiş sarımsağı ekleyelim. Ardından sırasıyla domates, salça ve baharatları ekleyip pişirelim.

Zeytinyağını pilav tenceresine alalım ve şehriyenin rengi değiştirene kadar kavuralım. Ardından et suyunu koyalım ve pilavı pişirelim. Servis tabağına ilk olarak şehriye pilavını alalım. Üzerine ise eti yayalım.

NOT: Ankara tavası orijinal tarifte kuzu eti ile yapılmakta olup kuzu eti yemeyen kişiler bu şekilde yapabilecekleri gibi et ayrımı yapmayan kişiler gerçek tarife sadık kalarak kuzu eti de kullanabilirler.

Yapanlara şimdiden afiyet olsun…

SONRAKİ HABER