Kamp yapmak isteyen Ankaralılar burada buluşuyor! ATV, bisiklet gibi aktiviteler de yapılıyor

Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde yer alan bu milli park kamp tutkunlarının buluşma noktası oluyor. ATV, bisiklet, piknik gibi etkinlikleri yapmak isteyenler için de birebir!

Kamp yapmak isteyen Ankaralılar burada buluşuyor! ATV, bisiklet gibi aktiviteler de yapılıyor

Ankara, kent hayatındaki modern tarzı ve mimari alanındaki tarihi mirası kadar doğal güzellikleriyle de öne çıkıyor. Bu doğal güzelliklerden birisi de Çamlıdere ilçesindeki Aluçdağı Milli Parkı. Özellikle kampçıların buluşma noktalarından birisi olmasıyla öne çıkan Aluçdağı Milli Parkı’nda bisiklet sürme, ATV kullanma, piknik kullanma gibi aktiviteler de bulunuyor.

Ankaralı kampçıların ya da Ankara’ya kamp yapmak için gelen ziyaretçilerin en sık uğradığı rotalardan biri de Aluçdağı Milli Parkı. Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde yer alan bu doğal güzellikte, kamp yapmanın yanı sıra trekking, piknik, bisiklet sürme ve ATV kullanma gibi etkinlikler de yapılabiliyor.

Kamp yapmak isteyen Ankaralılar burada buluşuyor! ATV, bisiklet gibi aktiviteler de yapılıyor

KENT GÜRÜLTÜSÜNDEN UZAKTA BİR DOĞAYA SAHİP

Çamlıdere’nin yakınında bulunan park coğrafi konumu, topoğrafik yapısı, orman dokusu, kent gürültüsü ve kirliliğinden uzak temiz havası ile günübirlik ziyaretçilerin de favori rotalarından biri olarak öne çıkıyor. Aluçdağı Milli Parkı, kent gürültüsünden uzaklaşmak isteyen Ankaralılara rekreatif alanlar da sunuyor.

Kamp yapmak isteyen Ankaralılar burada buluşuyor! ATV, bisiklet gibi aktiviteler de yapılıyor - Resim : 2

KAMPÇILARIN İHTİYAÇLARI DA GİDERİLİYOR

Aluçdağı Milli Parkı, piknik alanı ve kamp yeri olarak hizmet verirken, alan içerisinde zipline, ATV ve bisiklet gibi aktivite imkanı da tanınıyor. Tüm bunların yanı sıra kampçıların büfe, tuvalet, içme suyu ve otopark gibi ihtiyaçları da gideriliyor.

ALUÇDAĞI MİLLİ PARKI NEREDE?

Toplamda 17 adet trekking parkuru ile trekkingcilerie de uygun alanlar fırsatı sağlayan Aluçdağı Milli Parkı, Ankara merkezine 110 km uzaklıkta konumlanıyor

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER