İl olmaya aday ilçeler listesinde yer alıyor! En çok Ankara'nın o ilçesinde yaşayanlar sevinecek

İl olmaya aday ilçeler listesi gündemde yer almaya devam ediyor. Ankara'nın bir ilçesi de il olabilme özelliklerini taşımasından dolayı il olacaklar listesine girmeyi başarırken ilçe halkı da aldıkları haberin ardından sevindi.

İl olmaya aday ilçeler listesinde yer alıyor! En çok Ankara'nın o ilçesinde yaşayanlar sevinecek

Ülkemizde il olmaya aday ilçeler listesi gündemdeki yerini koruyor. İl olmaya aday ilçelerin listesi merak konusu olurken bir yandan da Ankara'dan hangi ilçelerin yer aldığı merak konusu oldu. İl olacak ilçeler Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli'nin "Türkiye Yüzyılında 100 il, 1000 ilçe" açıklamaları sonrası araştırmalar devam ederken yeni il ve ilçe teklifine AK Parti tarafından olumlu yanıt geldiği bildirildi.

Hükümetin yerel seçimler sonrası süreci tamamlamaya hazırlandığı bildirilirken il olmak için ilçe nüfusunun en az 100 bin ve il merkezine de en az 30 kilometre uzaklıkta olması gerektiği kaydedildi. Bu koşulu karşılayan ilçelerin il olabileceği bildirilirken Ankara'dan da Polatlı ilçesi listede yer aldı.

19 İLÇENİN İL OLMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

AK Parti kanadının 19 ilçenin il olması için çalışmalara başladığı ifade edilirken il olmaya en yakın ilçelerin il olması durumunda, Türkiye'de il sayısı 81'den 100'e çıkacağı bildirildi. İl olacak ilçeler listesi vatandaşların gündeminde yer alırken MHP Lideri Bahçeli tarafından yapılan son açıklamada "Cumhuriyet'in 100'ncü yıl dönümünde 100 maddelik Anayasa teklif metnimiz de çoktan hazırlanmıştır. Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür" dedi.

İl olmaya aday ilçeler listesinde yer alıyor! En çok Ankara'nın o ilçesinde yaşayanlar sevinecek

Bu çerçevede 19 yeni il, 27 ilçe için sinyal verilirken "Yerel Yönetimler Kanun" üzerinde çalışılırken bu konu üzerine durulduğu bildirildi. İl olmak için bekleyen bazı ilçelerin nüfus büyüklüğü, ekonomik gelişmişlikleri, sosyo-kültürel gelişmişlikleri ve ulaşım imkanları yer alırken Ankara'nın Polatlı ilçesi de il olmaya hazırlananlar listesinde yer alıyor.

İl olmaya aday ilçeler listesinde yer alıyor! En çok Ankara'nın o ilçesinde yaşayanlar sevinecek - Resim : 2

Polatlı ilçesinin güncel nüfusu ise 127.526 oldu. Bu nüfus, 63.738 erkek ve 63.788 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise yüzde 49,98 erkek, yüzde 50,02 kadın olarak kayıtlara geçti. Yerel seçimlerin ardından konuya ağırlık verilmesi bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER