İl il açıklandı aniden bastıracak! Ankara Çanakkale Bursa İzmir İstanbul dışarı çıkmak bile istemeyeceksiniz

Ülkemizde pek çok il için yapılan uyarılar vatandaşların gündeminde yer alıyor. Son olarak MGM tarafından 81 ili kapsayan uyarılarla Ankara başta olmak üzere pek çok kentte alarm verildiği öğrenildi. Söz konusu uyarılar merak konusu olurken yurt genelinde 3 günlük hava raporu açıklandı.

İl il açıklandı aniden bastıracak! Ankara Çanakkale Bursa İzmir İstanbul dışarı çıkmak bile istemeyeceksiniz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre ülkemizde beklenen olumsuz hava koşullarına ilişkin açıklama yapıldı. Hava durumuna dair bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarını sürdürürken hava sıcaklıklarının düşeceği bildirildi. 81 il için yapılan uyarılar dikkat çekerken Ankara'da da sağanak alarmı verildi.

MGM illere göre hava durumu raporunu açıklarken bir de uyarı raporu yayımladı. Hava sıcaklıklarının İç Anadolu,Batı ve Orta Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağını belirten MGM rüzgar, kuvvetli yağış ve çığ tehlikesine karşı uyarılarda bulundu.

MGM'DEN RÜZGAR, SAĞANAK YAĞIŞ VE ÇIĞ TEHLİKESİNE KARŞI UYARI

MGM tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi beklenen rüzgara dikkat edilmesi gerekiyor. Yağışların; Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekirken Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İl il açıklandı aniden bastıracak! Ankara Çanakkale Bursa İzmir İstanbul dışarı çıkmak bile istemeyeceksiniz

MGM bölgelere göre hava durumu açıklarken İç Anadolu'da görülecek yağışların Ankara'da etkili olacağı ve hava sıcaklığının da düşeceği uyarısına yer verildi.

8 - 9 - 10 MART BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Bursa ve Yalova çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İl il açıklandı aniden bastıracak! Ankara Çanakkale Bursa İzmir İstanbul dışarı çıkmak bile istemeyeceksiniz - Resim : 2

AKDENİZ

Öğle saatlerinde Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA0°C, 13°C Öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Sinop dışında) yağmurlu, iç ve yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Çorum dışında) yağmurlu, iç ve yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

İl il açıklandı aniden bastıracak! Ankara Çanakkale Bursa İzmir İstanbul dışarı çıkmak bile istemeyeceksiniz - Resim : 3

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların getireceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER