Her gün milyonlarca vatandaş kullanıyor ama kimse bilmiyor! Tam 450 TL cezası var sakın dalgınlığınıza gelmesin

Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların bazı kurallara uyması zorunluluğu bulunuyor. Toplu taşıma araçlarını kullanan ancak yaptırımı bulunan kurallara hakim olmayan vatandaşlar, söz konusu kurallara hakim olmak isterken Haberankara.com okurları için milyonların bilmediği ve 450 TL para cezası olan o kuralı detaylandırdık.

Her gün milyonlarca vatandaş kullanıyor ama kimse bilmiyor! Tam 450 TL cezası var sakın dalgınlığınıza gelmesin

Toplu taşıma araçları her gün milyonlarca vatandaşın şehir içi ulaşımını sağlıyor. Özellikle trafikten uzak olduğu için raylı sistemleri kullanmayı tercih edenler için uyulması gereken bazı zorunlu kurallar bulunuyor. Vatandaşların kullandıkları raylı sistemlerde bazı kurallara uyması, bu kurallara ilişkin sorumlulukları alması gerekiyor.

Maliyetlerin artması ile beraber akaryakıta gelen zamlarla toplu taşıma araçlarını kullanmayı tercih eden vatandaşlar trafik çilesinden kurtulmak için metro ulaşımını kullanırken Başkent Ankara'da raylı sistemleri kullanan vatandaşların uyması gereken kurallar da açıklandı. Raylı sistemlerde oluşturulan kurallara uymayan ve bu kuralların ihlali ile diğer yolculuların güvenliği ve huzurunu bozan vatandaşlara da cezai işlemler uygulanıyor.

TOPLU TAŞIMA KULLANLAR DİKKAT CEZASI AÇIKLANDI!

Toplu yaşamın gerektirdiği kuralları ihlal edenler için Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen cezai işlemler uygulanıyor. EGO Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden raylı sistemler arasında yer alan toplu taşıma araçlarını kullanan milyonlar için madde gereken kuralları madde madde listeledi. ABB bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarında da uyulması gereken kurallar EGO Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen Raylı Sistem Yolcu Taşıma Yönergesi ile duyuruldu. Raylı Sistem Yolcu Taşıma Yönergesi kapsamında raylı sistemlerde yer alan toplu taşıma araçlarını kullanan yolcuların uyması gereken kurallarda bu çerçevede belirlendi.

Her gün milyonlarca vatandaş kullanıyor ama kimse bilmiyor! Tam 450 TL cezası var sakın dalgınlığınıza gelmesin

TOPLU TAŞIMADA KURALA UYMAYANA 30 TAM BİLET TUTARINDA CEZA KESİLECEK

Raylı Sistem Yolcu Taşıma Yönergesi ile belirlenen kurallar kapsamında iniş veya binişlerde kapıların kapanmasına engel olmak veya aracın hareket etmesini engelleyecek davranışlarda bulunmanın yasak olduğu belirtildi.

Her gün milyonlarca vatandaş kullanıyor ama kimse bilmiyor! Tam 450 TL cezası var sakın dalgınlığınıza gelmesin - Resim : 2

Aksi halde 30 tam bilet tutarı cezanın makbuz karşılığı uygulanacağı açıklandı. Söz konusu ceza da 15 TL tutarındaki tam bilet üzerinden hesaplama yapıldığında 450 TL'ye karşılık gelmektedir. Bu çerçevede Ankara'da toplu taşıma kullanan vatandaşların belirtilen kurala dikkat etmesi gerekmektedir.

Haberankara.com / alınamaz ve kopyalanamaz.​​​​​​​

SONRAKİ HABER