Her gün bunu kullanan Ankaralılara duyuruldu! 20 tam bilet kadar ceza kesilecek 300 TL ödemeniz çıkacak

Ankara'da şehir içi ulaşımlarını toplu taşıma araçları ile sağlayan binlerce vatandaşın uyması gereken kurallar bulunuyor. EGO Genel Müdürlüğü, raylı sistemlerde uyulması gereken kuralları bir yönerge ile belirlerken 20 tam bilet tutarında cezası bulunan bir kural ihlali daha açıklandı.

Her gün bunu kullanan Ankaralılara duyuruldu! 20 tam bilet kadar ceza kesilecek 300 TL ödemeniz çıkacak

Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların belirlenen kurallara uyması zorunluluğu bulunuyor. Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar belirlenen yönergeleri merak ederken yaptırımı bulunan kurallara hakim olmayan ya da uymayan vatandaşlar için Haberankara.com olarak milyonların bilmediği ve 300 TL para cezası olan o kuralı detaylandırdık.

Toplu taşıma araçları ile vatandaşlar her gün şehir içi ulaşımını sağlıyor. Trafikten uzak olduğu için raylı sistemleri kullanmayı tercih edenler için uyulması gereken bazı zorunlu kurallar yer alıyor. Vatandaşların kullandıkları raylı sistemlerde belirlenen kurallara uyması, bu kurallara ilişkin sorumlulukları da yerine getirmesi gerekiyor. Maliyetlerin artması ile beraber akaryakıta gelen zamlar nedeniyle toplu taşıma araçlarını kullanmayı tercih eden vatandaşlar trafik derdinden kurtulmak için metro ile ulaşımlarını sağlamayı tercih ederken Ankara'da raylı sistemleri kullanan vatandaşların uyması gereken kurallar kalem kalem belirlendi.

ANKARALILAR METRODA UYULMASI GEREKEN KURALLAR AÇIKLANDI

Raylı sistemlerde oluşturulan kurallara uymayan ve bu kuralların ihlali ile diğer yolculuların güvenliği ve huzurunu bozan vatandaşlara da cezai işlemler uygulanıyor. Toplu yaşamın gerektirdiği kuralları ihlal edenler için Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen cezai işlemler uygulanırken müdürlüğün resmi internet sitesi üzerinden raylı sistemler arasında yer alan toplu taşıma araçlarını kullananlar için uyulması gereken kurallar listelendi.

Her gün bunu kullanan Ankaralılara duyuruldu! 20 tam bilet kadar ceza kesilecek 300 TL ödemeniz çıkacak

ABB bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarında uyulması gereken kurallar EGO Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen Raylı Sistem Yolcu Taşıma Yönergesi ile duyurulurken yönergede ‘’Yürüyen merdiven ve merdivenlerde oturmak, beklemek, kaymak yasaktır. Aksi halde 20 tam bilet tutarı ceza makbuz karşılığı uygulanır.'' ifadeleri yer aldı.

Her gün bunu kullanan Ankaralılara duyuruldu! 20 tam bilet kadar ceza kesilecek 300 TL ödemeniz çıkacak - Resim : 2

Raylı Sistem Yolcu Taşıma Yönergesi ile belirlenen kurallar kapsamında yürüyen merdiven ve merdivenlerde oturmanın ya da kaymanın yasak olduğu kuralın ihlali halinde de vatandaşlara 20 tam bilet tutarı cezanın makbuz karşılığı uygulanacağı açıklandı. Söz konusu ceza da 15 TL tutarındaki tam bilet üzerinden hesaplama yapıldığında 300 TL'ye karşılık gelmektedir.

Haberankara.com / alınamaz ve kopyalanamaz.​​​​​​​

SONRAKİ HABER