Görenler Afrika zannetti meğer Ankara'daymış! Kızılcahamam yaylalarında mandaların su keyfi

Başkent Ankara'nın doğal yaşamı dikkati çekmeye devam ediyor. Ankara'daki doğal yaşam alanlarını keşfetmek isteyenler gezi rotalarını oluşturmaya devam ederken Kızılcahamam Yaylaları da bu alanlar arasında yer aldı.

Başkent Ankara sadece başkent olmasıyla değil aynı zamanda doğal güzellikleriyle de ön plana çıkan illerin başında geliyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerin nefes alabileceği birbirinden farklı pek çok alanın olduğu Ankara'da şu sıralar doğal yaşam alanlarına olan ilgi artıyor.

Ankara, şehrin silüetini oluşturan önemli yapılarla öne çıkarken aynı zamanda gölleri, yeşil alanları ve antik kentleriyle de İç Anadolu Bölgesi’nde herkesin ziyaret etmeyi hedeflediği iller arasında yer alıyor. Her mevsim ayrı bir güzellik sunan Ankara'da gezilecek yerlerin listesi uzarken kentin doğal yaşam alanlarına ev sahipliği yapan Kızılcahamam ilçesi de vatandaşların uğrak noktası olmaya devam ediyor.

GÖLETTE SERİNLEYEN MANDALAR KIZILCAHAMAM'DA YAŞIYOR

Ankara'nın Karadeniz bölgesindeki ilçesi Kızılcahamam'ın yaylalar besicilerin de gözdesi olmaya devam ediyor. Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki yaylalarda yetiştirilen mandalar göletlerde serinlemesi dron ile kayıt altına alındı.

Görenler Afrika zannetti meğer Ankara'daymış! Kızılcahamam yaylalarında mandaların su keyfi

Kızılcahamam ilçesinde bulunan yaylalarda yetiştirilen mandalar sıcak nedeniyle kendileri göletlere atıyor. Göletlerle serinleyen mandaların görüntüsü Afrika'da çekilen belgesel görüntülerini aratmıyor. Mandaların yanı sıra yılkı atları da uçsuz bucaksız yaylaların müdavimleri olurken mandaların ve yılkı atlarının muhteşem görüntüleri dron ile görüntülendi.

Görenler Afrika zannetti meğer Ankara'daymış! Kızılcahamam yaylalarında mandaların su keyfi - Resim : 2

Bu görüntüler sonrası Kızılcahamam yaylalarını ziyaret etmek isteyenlerin sayısı artarken doğal yaşama şahit olmak isteyenler özellikle hafta sonları bu alanlara akın ediyor.

Kaynak: İHA