Geleneksel köylü pazarları o ilçede açılacak! Artık her salı cuma pazar günleri kurulacak

Ankara'da doğal ve sağlıklı beslenme rutini oluşturmak isteyenler köylü pazarlarına olan ilgisini artıyor. Köylü pazarları her ilçede bulunmazken bir belediyeden müjdeli haber geldi. Doğal ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin direkt üreticiden satın alabileceği köylü pazarlarında adres verildi.

Geleneksel köylü pazarları o ilçede açılacak! Artık her salı cuma pazar günleri kurulacak

Başkent Ankara, pek çok vatandaşın çeşitli ihtiyaçlarına cevap veriyor. Son dönemde sağlıklı ve doğal beslenmenin önemine dikkat çekilirken bunun için de ürün satışlarının nerelerde yapıldığı merak ediliyor. Semt pazarlarına olan ilginin ardından köylü pazarları da yaygınlaşmaya başlarken bir belediyeden daha müjde niteliğindeki açılış haberi geldi.

Köylü pazarlarında yerli üreticiler desteklenirken aynı zamanda üreticiden direkt ürün satın alım fırsatına da yer veriliyor. Köylü pazarları vatandaşların ilgi odağı olurken Yenimahalle Belediyesi, el emeği ürünlerini gelire dönüştürmek isteyen vatandaşlar için her yıl geleneksel olarak düzenlediği Köylü ve El Emeği Pazarı projesini bu yıl da başlatıyor.

YENİMAHALLE’DE GELENEKSEL KÖYLÜ PAZARLARI KURULUYOR

Yenimahalle Belediyesi Köylü ve El Emeği Pazarı; 12 Temmuz tarihinden itibaren kurulacak. 3 ayrı adresin verildiği pazarlar;

12 Temmuz tarihinden itibaren her cuma Yenimahalle Kapalı Pazar Yeri,

14 Temmuz tarihinden itibaren her pazar Ata Mahallesi Semt Pazarı,

16 Temmuz tarihinden itibaren her salı günü Batıkent Batı Sitesi Semt Pazarı’nda köylüler tarafından yetiştirilen organik sebze ve meyveler ile el emeği ürünleri vatandaşlarla buluşturacak.

Geleneksel köylü pazarları o ilçede açılacak! Artık her salı cuma pazar günleri kurulacak

ORGANİK ÜRÜNLER YENİMAHLLE'DE VATANDAŞLA BULUŞUYOR

Yenimahalle Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği köylü pazarlarında çevre ilçeler ve köylerde üretilen ve yetiştirilen doğal ürünler satışa sunuluyor. 31 Ekim tarihine kadar belirtilen gün ve adreslerde kurulacak olan köylü pazarlarında doğal ortamında yetiştirilen organik sebze ve meyvelerin yanında el ürünleri vatandaşlar için uygun fiyatlı sergileniyor olacak.

Geleneksel köylü pazarları o ilçede açılacak! Artık her salı cuma pazar günleri kurulacak - Resim : 2

Öte yandan Köylü ve El Emeği Pazarında ürünlerini sergilemek isteyen vatandaşların ÇKS belgesi ve Pazarcılar Odasına kayıtlı olmadığına dair belge ile Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Pazar Denetim Amirliği’ne başvuru yapabilecekleri ifade edildi.

SONRAKİ HABER